Însă,din fericire,există numeroase remedii naturale care reglează cantitatea de exces de sebum la nivelul feţei şi,nu numai.

1. Castravete şi suc de lămâie, remedii pentru exces de sebum

Castravetele în combinaţie cu sucul de lămâie redă strălucirea pielii,însă fără ca faţa să devină mai uleioasă. De asemenea,remediul are un efect astringent,lăsând pielea catifelată şi luminoasă.

Pentru prepararea măştii ai nevoie de un castravete curăţat şi două linguri de suc de lămâie. Ingredientele se amestecă într-un blender,după care masca se aplică pe faţa curăţată în prealabil. Pentru efecte vizibile,foloseşte acest remediu o dată pe zi.

Dacă ai exces de sebum poţi folosi castravetele şi în combinaţie cu făină de ovăz. Pe lângă faptul că reduce excesul de sebum,masca are rolul de a preveni şi trata acneea.

Amestecă într-un blender o ceaşcă cu făină de ovăz şi un castravete mic,după care ia o lingură din acest amestec şi combină-l cu o lingură de iaurt. Masca se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute.

2. Bicarbonate de sodiu şi făină de ovăz

Nu doar că reduce neplăcutul exces de sebum,dar estompează şi petele maronii,care pot apărea ca urmare a expunerii excesive a pielii la soare.

Într-un bol,amestecă o linguriţă de bicarbonate de sodium cu o linguriţă de făină de ovăz şi puţină apă,pentru a obţine o pastă.

Amestecul se aplică pe faţă cu mişcări circulare şi se lasă să acţioneze timp de 5 minute,după care faţa se clăteşte cu apă din abundenţă.

3. Cum să scapi de exces de sebum - Suc de lămâie verde şi suc de mere

Un bun remediu ca să scapi de exces de sebum este cel preparat din suc de lămâie verde şi suc de mere.

Ambele ingrediente au efecte astringent şi proprietăţi antibacteriene,curăţând tenul de impurităţi.

Combină două linguriţe de suc de lămâie verde cu două linguriţe de suc de mere,după care îmbibă un disc demachiant în loţiune şi şterge-ţi faţa cu mişcări circulare.

După 15 minute,spală-te pe faţă cu apă rece,pentru a închide porii.