Petele cosmetice sunt greu de îndepărtat de pe haine,dar există soluţii eficiente pentru a le îndepărta singură,cu efort minim.

Şterge fondul de ten cu pudră de talc

Ai pătat o haină cu fond de ten? Dacă materialul din care este confecţionată este natural,adică din bumbac,lână sau in,pata va ieşi rapid cu ajutorul pudrei de talc.

Tot ce ai de făcut este să acoperi zona murdară cu un strat gros de praf alb,apoi cu un şerveţel dublu de hârtie şi apoi să treci peste cu fierul de călcat încălzit. Pudra va atrage grăsimea ca un magnet,iar pata care rămâne va ieşi cu o soluţie de amoniac.

Rimelul se curăţă cu detergent de vase

Hainele pătate de fard de obraz,cremă iluminatoare sau corectoare dar şi de mascara se înmoaie în apă caldă cu detergent de vase. Lasă-le câteva ore,apoi spală-le în mod obişnuit la maşina de spălat.

Rujul iese cu bicarbonat

Ca să ştergi petele de balsam de buze,ruj şi gloss de pe haine,poţi folosi detergent lichid de vase. Într-un vas cu apă caldă,pune o lingură de detergent lichid şi lasă materialul acolo câteva ore,să-şi facă efectul. Apoi speli hainele pătate la maşină.

Zonele murdărite de ruj pot fi curăţate la fel de bine şi cu bicarbonat de sodiu. Pune bluza afectată pe o masă,udă cu apă zona cu ruj,apoi presară peste murdărie bicarbonat de sodiu.

Freacă bine materialul şi,dacă nu iese,mai poţi folosi şi câteva picături de oţet alb. Oţetul cu bicarbonat vor face o spumă cu efect dezinfectant.

Nu încerca să ştergi petele,indiferent că sunt de ruj,fond de ten,rimel sau fard cu şerveţele umede. Vei întinde murdăria şi mai rău.