Tenul gras

Chiar dacă ai tenul gras,zona ochilor e delicată. De aceea,foloseşte pentru ochi un demachiant fără ulei şi ţine-l cu discheta pe gene câteva secunde pentru a dizolva machiajul. Şterge-l apoi cu mişcări uşoare. Pentru demachierea feţei,aplică pe tenul umed o spumă de curăţat,masând uşor pielea,şi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

Tenul uscat

Toarnă puţin demachiant pe bază de ulei pe un disc de bumbac şi şterge zona ochilor. Pentru curăţarea tenului alege un demachiant cremos,pe care să-l întinzi pe faţă şi să-l ştergi cu un disc de bumbac,prin mişcări de jos în sus,pentru a preveni apariţia ridurilor.

Tenul normal

Îndepărtează machiajul de pe ochi cu ajutorul unui demachiant lichid,în funcţie de tipul rimelului. Curăţă-ţi apoi tenul cu un demachiant cremă pentru ten normal,printr-un masaj uşor,pentru a accelera circulaţia sângelui. Nu freca pielea,deoarece vei facilita apariţia ridurilor.

Tenul mixt

Alege pentru ochi un demachiant cu bază uleioasă pentru a îndepărta orice urmă de machiaj din această zonă. Foloseşte apoi o spumă de curăţare,care se masează pe pielea udă,insistând pe zonele grase. Las-o pe faţă timp de câteva secunde şi clăteşte cu apă rece. Repetă procedeul dimineaţa şi seara.

Soluţii pentru tenul sensibil

Fii sigură că produsele de machiaj pe care le foloseşti sunt hipoalergenice şi îndepărtează-le foarte bine. Pentru ochi foloseşte un demachiant calmant,iar pentru ten,o loţiune de curăţare hipoalergenică. Nu folosi săpunuri de faţă sau geluri,deoarece îndepărtează grăsimea de pe piele,crescând sensibilitatea.