Pentru unele persoane cu deficienţe,suplimentele de vitamine pot fi foarte utile. Cu toate acestea,ele au tendinţa de a le lua după ureche,fără prescripţie medicală. Astfel,nu sunt conştiente de efectele secundare pe care le pot avea asupra organismului şi nici de nevoile pe care le-ar putea avea corpul în prealabil.

Soluţia potrivită pentru a rămâne sănătoşi este ca organismul să poată absorbi suficiente vitamine vitale corpului. Împreună cu un regim alimentar sănătos şi echilibrat acestea acoperă toate necesităţile majore ale organismului. De aceea,este important să întelegi ce se întâmplă în corpul uman atunci când recurgi la  pastilele magice".

Compensează deficienţele de vitamine din organism

Pentru persoanele cu probleme medicale sunt recomandate suplimentele cu vitamine pentru a compensa deficienţa celor pierdute. Acestea protejează organismul de boli, iar persoanele care suferă de  anemie, de exemplu,  primesc un anumit procent de vitamina B12, sau B3. Alte deficiente precum lipsa de fier, sau lipsa de soare, sunt alimentate de vitamina D2.

Sunt recomandate înainte şi după sarcină

Unele femei  gravide au nevoie de vitamine pentru a fi protejate pe timpul sarcinii, sau dupa naştere. O parte din aceste suplimenete sunt recomandate de către medici şi au efect si asupra sănătăţii nou-născutului. După naştere, femeile care alăptează le sunt recomandate vitaminele care ajută în procesul de lactaţie. Există posibilitatea ca o parte din ele să nu fie asimilate în întregime de organism. În acest caz, vitaminele prenatale, sau bazate pe fier, sunt cele care compensează deficienţele nutritive din organism.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Suplimentele de vitamine ajută încetinirea procesului de îmbătrânire. Anumite suplimente de vitamine, precum vitaminele C, A şi E, sunt cunoscute ca antioxidanţi eficienţi care protejează organismul şi conferă  pielii o strălucire radiantă.

Suplimentează cu vitamine dieta

În acest caz, vitamine sunt absolut necesare pentru cei care nu au un regim alimentar echilibrat bogat în proteine, calciu şi alte minerale. Aceste suplimente sunt prescrise pentru cei care au o lipsă sau o deficienţă de oricare dintre aceste vitamine şi ajută la o bună funcţionare a proceselor chimice din organism.

Ajută procesul de creştere al copiilor

Cei mai mulţi copii sunt agitaţi şi îşi petrec timpul într-un mod cât mai activ.Un consum regulat de vitamine este recomandat unui copil care îţi petrece majoritatea timpului la joacă şi nu mănâncă în mod corespunzător.


Citeşte şi:

Alimente care te împiedică să asimilezi vitaminele şi mineralele

Slăbeşte cu vitamine şi minerale!