Dacă el te respinge,îţi trec prin cap tot felul de gânduri. La fel şi lui,când tu amâni partida de sex,invocând celebrele dureri de cap. Ce se întâmplă de fapt? Este vorba despre ceasul intern al fiecăruia. „Alarmele” dorinţelor voastre sună,de obicei,la ore diferite şi doar din când în când la aceeaşi oră. De voi ţine să aflaţi care este
momentul potrivit.

El vrea dimineaţa...

Deschizi ochii,cobori din pat şi începi o nouă zi. Nu prea îţi stă gândul la mângâieri şi la sărutări. Ai atâtea de făcut:pregătirea copiilor pentru şcoală,şedinţe la serviciu,cumpărături.

La el situaţia se prezintă altfel:nivelul testosteronului (hormonul masculin responsabil cu libidoul) creşte cu 30% între orele 7 şi 8 ale dimineţii. Aşa se explică faptul că pentru majoritatea bărbaţilor momentul preferat pentru sex este în prima parte a dimineţii.

După-amiaza "fericirii în doi"

Intervalul orar în care dorinţele amândurora se pot aprinde simultan este între orele 13:00 şi 16:00 după-amiaza. După digestie,corpul are din plin energie,plus că acum seroto-
nina (hormonul stării de bine) atinge un nivel crescut.

Dacă sunteţi acasă,trimiteţi copiii la joacă,închideţi telefoanele şi bucuraţi-vă de un moment erotic cu parfum de interzis.

22:00,ora de aur

Spre seară,când s-au mai dus din grijile de peste zi,corpul se relaxează,iar temperatura se normalizează. Ora propice pentru a face dragoste este 22,susţin specialiştii. Ba mai exact,22 şi 34 de minute,dacă este să dăm crezare unui sondaj realizat de cercetătorii americani.

Este foarte probabil însă ca el să fie mai puţin receptiv ca tine,preferând să se uite la televizor. La această oră,organismul lui are nevoie de odihnă,fiindcă a avut apogeul libidoului cu câteva ore în urmă. Nu trebuie să te mire dacă,imediat după ce faceţi dragoste,adoarme ca un bebeluş. În timpul orgasmului,se eliberează endorfine,hormoni care relaxează corpul şi induc un somn liniştit.

Bărbaţii au ore,iar femeile zile pentru sex

La bărbaţi,libidoul ţine de alternanţa zi/noapte,iar la femei este reglat de un ritm lunar. Astfel,vârful dorinţei sexuale la femei este în a 14-a zi a unui ciclu menstrual de 28 de zile,când se elimină ovulul pentru a fi fecundat. Atunci ovarele secretă mai mulţi hormoni feminini şi apetitul sexual creşte.

Anotimpul schimbă bioritmul

Nu degeaba se zice că primăvara este anotimpul dragostei,în special în cazul femeilor. Explicaţia o găsim,din nou,în schimbările hormonale:creşte estrogenul,ceea ce determină şi creşterea poftei de sex. Bărbaţii,în schimb,sunt mai activi spre sfârşitul verii şi pe tot parcursul toamnei,când este în toi secreţia de testosteron.