Scade colesterolul rău

O jumătate de avocado este echivalentul a unei porţii de fructe sau legume din cele 5 recomandate zilnic. Bogat în vitamine,minerale (incluzând potasiu într-o canitate mai mare decât bananele),avocado conţine grăsimi mononesaturate,care contribuie la scăderea colesterolului rău (LDL).

Menţine sănătatea creierului

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că avocado este la fel de bun ca afinele,deoarece ajută la menţinerea sănătăţii creierului. Totodată,avocado conţine fibre şi acid oleic,un tip de grăsimi mononesaturate,care poate preveni apariţia cancerului la sân.

Bun pentru piele,oase şi păr

Mai mult,vitamina A care se găseşte în compoziţia acestui fruct exotic este extrem de importantă pentru sănătatea pielii,a oaselor şi a părului,întărind sistemul imunitar. Pe de altă parte,vitaminele B1,B2 şi B6,esenţiale pentru menţinerea energiei la cote maxime,contribuie la îmbunătăţirea concentraţiei şi la combaterea depresiei. Pe lângă aceste beneficii,vitamina B6 s-a dovedit a fi eficientă în menţinerea sănătăţii nervilor,fiind recomandată pentru femeile care suferă de sindromul premestrual.

Avocado poate fi consumat ca atare sau în diferite combinaţii. Iată o reţetă uşor de preparat!

Avocado Milkshake

Timp de preparare:5-10 minute
Cantitate obţinuţă:600 ml (2 pahare înalte)

Ingrediente:

-2 fructe medii,curăţate şi tăiate în bucăţi mai mici
-250 ml lapte semi-degresat
-100 ml apă
-sucul a trei lămâi
-4 linguriţe de zahăr sau sirop de agavă

Mod de preparare:combină toate ingredientele şi amestecă-le bine într-un blender până când compoziţia devine omogenă.