Fie că alegem să urmăm cure sau alte metode de eliminare a excesului de substanţe nocive în corp,toate sunt benefice când vine vorba de curăţarea organismului de reziduuri.

Suntem din ce în ce mai expuse la toxine şi este necesar să apelăm periodic la rutine sănătoase de curăţare a organismului. Te gândeşti că poţi evita prezenţa toxinelor în viaţa ta?

Din păcate,acesta sunt peste tot,în alimente,în apă,în medicamente,chiar şi în aer. Iar lista de toxine care afectează corpul nostru este fără sfârşit. Te sfătuim,aşadar,ca din când în când să ţii o cură de detoxifiere. Dacă nu poţi curând,ia în calcul baia cu ghimbir. Oferă un efect detoxifiant rapid,fără să faci eforturi mari. Trebuie doar să stai să te relaxezi.

Baia cu ghimbir trebuie s-o faci seara şi să nu foloseşti şampon şi săpun,pentru că şi acestea conţin substanţe toxice. Această baie nu doar că îmbunătăţeşte sistemul imunitar,datoită bogăţiei de antioxidaţi din ghimbir,ajută şi la prevenirea răcelilor sau chiar a gripei. Mai mult decât atât,ghimbirul poate ţine departe riscul de cancer colorectal şi ovarian.

Poţi amesteca în apa de baie şi infuzie de lavandă şi rozmarin,pentru un plus de efect. Apa trebuie să fie suportabil de călduţă.

Prin traspiraţie vei elimina toxinele din corp mai ceva ca la şedinţele de saună.

Cum faci în mod corect acest tip de detoxificare

Ca să faci baia cu efect terapeutic,ai nevoie de o jumătate de ceaşcă de ghimbir sau o lingură de pudră de ghimbir. Se umple cada cu apă caldă şi se toarnă în ea o ceaşcă cu pudră de bicarbonat de sodiu. Aceasta are rol de a neutraliza chimicalele din apă şi de a îndepărta surplusul de clor. De asemenea,ajuta la absorbţia mineralelor în corp. Stai în apa vindecătoare aproximativ 20-30 de minute.