Dacă şi tu te confrunţi cu dureri de rinichi, încearcă următoarele remedii:

Ceai de busuioc

Busuiocul este o plantă aromatică folosită în general în sosuri. În afară de faptul că busuiocul este nelipsit din reţetele italieneşti, el are şi multe proprietăţi bune pentru sănătate. Este recomandat în caz de gripă şi febră (când este amestecat cu cardamom). În plus, ameliorează tusea şi durerea de gât. 

Poţi consuma busuiocul prin includerea în sucuri sau sub formă de ceai cu puţină miere. Aceste băuturi vor curăţa rinichii de toxine, ele fiind cele care cauzează durerea. Dacă încă nu ai probleme cu rinichii, include-l ocazional în dietă pentru a preveni problemele care pot să apară pe viitor.

Ceai de păpădie

Acest ceai este cunoscut pentru proprietăţile nature diuretice. În plus, acţionează ca un agent de curăţare şi de detoxificare pentru rinichi, în timp ce reduce retenţia de apă. Din aceste motive, ceaiul de păpădie este recomandat persoanelor care suferă de infecţii ale tractului urinar şi durerea de rinichi provocată de pietre.

Mai mult, are un beneficiu suplimentar, ajută la restabilirea echilibrului chimic după ce excesul de minerale a fost eliminat prin urină. Pentru a beneficia de proprietăţile sale, prepară-ţi următoarea băutură.

Ai nevoie de:

-    1 lingură de flori de păpădie (uscate)
-    200 ml apă
-    2 tulpini de ţelină
-    1 legătură de pătrunjel
-    sucul de la o portocale sau grepfrut

Mod de preparare:

Pregăteşte toate ingredientele (spală-le, curăţă-le şi stoarce sucul fructelor) şi pune-le în vasul blenderului. Procesează pănă obţii un amestec lichid. Se bea imediat.

Suc cu ţelină

Ţelina are multe beneficii pentru corpul nostru. Datorită vitaminelor A, B1, B2, B6, B9, C şi E, mineralelor  - zinc, calciu şi magneziu - , bioflavonoidelor şi enzimelor, ţelina poate contribui la menţinerea sănătăţii renale.

Atunci când există o cantitate excesivă de apă reţinută în organism, atunci este afectată funcţia renală care, la rândul ei, poate provoca multe alte boli. De asemenea, ţelina are capacitatea de a reminaliza, curăţa şi detoxifica sângele. În plus, ţelina elimină retenţia de apă. Include câteva tulpini de ţelină în dieta zilnică, în diferite reţete. Iată o reţetă de suc cu ţelină:

 Ai nevoie de:

-    1 măr verde
-    câteva fire de pătrunjel
-    2-3 fire de mentă proaspătă
-    2 tulpini de ţelină

Mod de preparare:

Spală toate ingredientele şi curăţă de coajă mărul. Taie-le pe toate în bucăţi mai mici şi procesează-le cu blenderului. Bea sucul obţinut la micul dejun de trei ori pe săptămână.


Credit foto: www.livestrong.com