Majoritatea băuturilor autohtone indiene,apreciate mult de localnici dar şi de turişti,sunt foarte hidratante,fiind potrivite pentru zilele caniculare. Poţi să le prepari şi tu,după reţetele de mai jos.

 

 

Băuturi tradiţionale din India:Lassi cu iaurt

 

Băutura numită Lassi este preparată pe bază de iaurt. Există în mai multe variante:natur,sărată,condimentată sau dulce– cea din urmă fiind adesea aromatizată cu exctracte sau sucuri naturale de trandafir,lămâie,zmeură sau mango. În India,băutura Lassi este cel mai adesea consumată pe post de gustare,între mese.

 

 

Băuturi tradiţionale din India :Lassi cu fructe

 

Prepară singură Lassi cu mango,după reţeta de mai jos – nu îţi ia mai mult de 2 minute! Pentru 3 persoane,ai nevoie de 2 iaurturi natur,un pahar cu pulpă de mango,un pahar cu lapte,2 linguri de zahăr. Amestecă totul bine,lasă la rece. Înainte de a servi,mixează cu blenderul. Se serveşte cu paiul.  Poţi înlocui mango cu orice alt fructcu pulpa moale şi aromată.

 

 

Băuturi tradiţionale din India :Nimbu Paani

 

Nimbu Paani,numit şi limonada indiană,este băutura cea mai populară în India,după ceai. Poate fi dulce sau sărată. Mulţi indieni îşi încep ziua cu acestă băutură,care ajută sistemul digestiv şi hidratează intens organismul în zilele caniculare.

 

Băuturi tradiţionale din India :reţetă de „limonadă indiană”

 

Pentru un pahar de limonadă Nimbu Paani,ai nevoie de o jumătate de lămâie verde (lime),3-4 linguriţe cu zahăr sau miere,apă plată sau minerală. Amestecă zeama lămâii cu zahărul,cu apa,adaugă cuburi de gheaţă şi un vârf de sare. Pentru mai multă aromă,poţi adăuga o linguriţă de apă de flori de portocal sau de apă de trandafiri (extractul de trandafiri pe care popoarele orientale îl folosesc în bucătărie).