Îţi păcălesc organismul

Îndulcitorii artificiali au un gust mult mai intens decât zaharul natural,ceea ce păcăleşte organismul. În momentul în care vei consuma alimente şi fructe naturale,gustul lor nu ţi se va mai părea atât de bun. Pe lângă asta,îndulcitorii artificiali declanşează producţia de insulină,care îţi îndeamnă corpul să stocheze grăsime şi astfel,iei în greutate.

Nu te ajută să slăbeşti

Sucurile dietetice sunt lipsite de calorii,dar asta nu înseamnă că vei pierde în greutate. Cercetatorii au descoperit că pe parcursul a 10 ani,persoanele care a consumat astfel de sucuri au avut o creştere de 70% în circumferinţa taliei,comparativ cu non-consumatorii.
Un alt motiv are rădăcini psihologice;faptul că bei un suc fără calorii,te îndeamnă,vrând-nevrând,să „te răsfeţi” cu nişte chipsuri sau cu o felie suplimentară de pizza.

Nu au valoare nutritivă

Când bei sucuri dietetice,nu faci abuz de calorii,în schimb,nici nu consumi ceva benefic organismului tău. Aşa că,varianta cea mai sănătoasă rămâne tot apa plată. Dacă simţi nevoia de acid,de bule,optează pentru cea minerală.