Iată care sunt principalele proprietăţi ale castravetelui asupra corpului:

Acesta este un aliment cu un conţinut scăzut de calorii şi cantităţi mici de carbohidraţi. Are o bună cantitate de fibre,precum şi vitaminele A,B,C şi E. Este o sursă de fibre şi o cantitate de 100 g are doar 13 de calorii şi 97 % din acestea sunt lichide. În ceea ce priveşte mineralele,castravetele este o legumă care este foarte bogată în potasiu,fier,calciu,fosfor şi magneziu.
Pentru ce sunt buni castraveţii? Marea valoare nutritivă a castravetelui este că este un super-aliment care este benefic pentru sănătate.

Iată de ce beneficii te bucuri dacă consumi castravete în mod regulat:

Proprietăţile castravetelui pentru piele:

Castravetele este utilizat în diverse tratamente cosmetice,deoarece această legume conţine acizid cafeic,ascorbic şi vitamina C,care se găsesc în cele mai mari concentraţii. Ele ajută la menţinerea pielii sănătoase,ameliorează iritaţia şi reduce inflamaţia. Din acest motiv,castravetele poate fi aplicat direct pe piele şi este un „clasic” în imaginea colectivă a spa-urilor şi în tratamentele de înfrumuseţare pentru ochi. Castravetele ajută în lupta împotriva bolilor,cum sunt eczemele şi psoriazisul.

Proprietăţile castravetelui pentru ţesuturi:

Unul dintre ingredientele castravetelui este acidul silic,care are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Acesta este un mineral cu capacitatea de a consolida ţesutul conjunctiv al corpului sau cu alte cuvinte,muşchii,ligamentele,tendoanele,cartilajul,şi chiar oasele. Acesta ajută la menţinerea pielii sănătoase,acesta fiind motivul pentru care se găseşte în multe creme pentru tratarea acneei şi a bolilor de piele.

Proprietăţile castravetelui pentru sistemul cardiovascular:

Are o cantitate suficientă de magneziu,fibre şi potasiu. Aceste trei componente ajută la reducerea tensiunii arteriale.

 Proprietăţile castravetelui pentru digestie:  

Dacă ai probleme digestive,cum sunt aciditatea frecventă sau balonarea,nu ezita să mănânci castravete,pentru că conţine fibre,apă,potasiu şi magneziu,care sunt toate găsite în coaja acestuia.

 Alte avantaje pe care le are castravele asupra organismului:  

-Este un diuretic uimitor,deoarece este compus aproape în întregime din apă,ceea ce îl face recomandabil pentru a scăpa de excesul de lichide,precum şi de grăsimea din organism;

-Este bun pentru echilibrarea nivelului de acid uric,şi este recomandat pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau retenţie de lichide;

-Este foarte bogat în celuloză,motiv pentru care trebuie să-l mesteci corect pentru a preveni indigestia;

-Este un reparator bun pentru mucusul din intestine,ceea ce-l face foarte bun pentru protejarea stomacului.