Cu cât sunt mai mari,cu atât sunt mai savuroase şi au proprietăţi medicinale. Ele influenţează sistemul imunitar în aşa fel încât să lupte eficient împotriva celulelor canceroase,a infecţiilor şi a bolilor autoimune precum lupusul şi artrita reumatoidă. Întrucât cele mai multe substanţe nutritive se găsesc sub pielea ciupercilor este bine să le speli bine şi nu să îndepărtezi primul înveliş.

Lupta împotriva infecţiilor

Conţin un aport important de acid glutamic,un aminoacid care luptă împotriva infecţiilor şi ajută la întărirea sistemului imunitar. Nu trebuie uitat nici potasiul pe care îl au,extrem de util dacă vrei să ai o tensiune arterială normală.

Citeşte şi:

Roşiile te scapă de kilogramele în plus

Noua dietă cu salate de sezon

Te feresc de bolile de inimă

Fibrele în schimb nu doar că-ţi reduc apetitul,dar nu ar trebui să le excluzi din dieta ta dacă ştii ai probleme cu colesterolul. Astfel,reduci riscul de a suferi pe viitor de boli de inimă,scazi nivelul de zahăr din sânge care în cele mai multe cazuri declanşează diabetul sau diminuezi pericolul de a face cancer de col uterin.

Consumă multe ciuperci şi dacă te confrunţi cu hemorioizi deoarece proprietăţile lor antiinflamatorii le reduc dimensiunile.

Contribuie la buna funcţionare a metabolismului

În plus,sunt bogate în acid folic,esenţial în crearea ADN-ului şi a ARN-ului,a celulelor roşii,fiind o subtanţă recomandată mai ales în perioada sarcinii. Ai nevoie şi de vitamina B1 care joacă un rol important în buna funcţionare a metabolismului,în reglarea digestiei,a apetitului şi a sistemului nervos.