Are un indice glicemic scăzut

 
Asta înseamnă că o să îţi fie mai puţină foame după ce o mănânci. Zahărul se eliberează lent din compoziţia acesteia,iar senzaţia de saţietate durează mai mult decât în cazul unui aliment cu indice glicemic crescut. Datorită absorbţiei lente,furnizează treptat organismului nutrienţii necesari într-o formulă uşoară şi echilibrată,care satisface atât dorinţa de dulce cât şi nevoia de energie. 
 

Calciu şi magneziu pentru o zi fără stres      

   
Potrivit nutriţioniştilor,îngheţata calmează sistemul nervos,dă o stare de bine şi înlătură cu uşurinţă stresul cotidian,datorită conţinutului bogat în calciu şi magneziu. Gustul delicios şi consistenţa cremoasă stimulează o zonă specială din creier şi acţionează asupra centrilor plăcerii,contribuind la eliberarea de endorfină. Laptele,un ingredient important pe care îl regăsim în îngheţată,conţine aminoacidul L-triptofan,un tranchilizant natural care relaxează sistemul nervos şi ia parte la sinteza serotoninei,supranumită şi „hormonul fericirii”. Mai mult,triptofanul ajută organismul să asimileze vitamina B3,necesară pentru funcţionarea optimă a sistemului nervos. 
 

Reduce riscul de hipertensiune arterială    

 
Meritul aparţine laptelui,care conţine calciu,potasiu,magneziu şi sodiu-toate mineralele necesare menţinerii unui nivel normal al tensiunii arteriale. Dacă o preferi pe cea de ciocolată,vestea bună este că flavonoizii din cacao reduc inflamarea arterelor. Totodată,lactoferina din lapte are o activitate antivirală şi luptă împotrivă agenţilor patogeni precum citomegalovirusul sau virusul gripal. Chiar dacă pare greu de crezut,îngheţata nu declanşează răceli pentru că se topeşte repede,se adaptează temperaturii interne şi ajunge în esofag la temperatura optimă.
 
  

Scade riscul apariţiei infertilităţii  

 
O dietă bogată în îngheţată cu conţinut normal de grăsimi reduce riscul apariţiei infertilităţii la femei. Un motiv în plus pentru femei să o consume este faptul că mineralele din îngheţată combat simptomele sindromului pre-menstrual.