Iată ce beneficii are lămâia asupra sănătăţii:
 
1. Tratează infecţia din gât

Lămâia conţine vitamina C şi multe alte vitamine şi minerale. În plus,are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene. Sucul proaspăt de lămâie stors în apă caldă şi cu un pic de sare de mare,este un remediu  natural pentru tratarea infecţiei din gât. Gargara timp de un minut ajută la îndepărtarea durerilor de gât,amestec care poate fi înghiţit. Vitamina Cdin lămâie te va ajuta să tratezi răceala şi va stimula sistemul imunitar.

2. Previne cancerul

Lămâia conţine flavonoide şi mulţi alţi compuşi anti-cancerigeni. Conţine vitamina C,care este cunoscută pentru protejarea deteriorării celulelor de radicalii liberi. În plus,conţine ulei de limonen,care întârzie creşterea tumorii,iar flavonoidele opresc diviziunea celulară malignă din celulele canceroase. Astfel,ajută înluptaîmpotriva dezvoltării cancerului.

3. Controlează tensiunea arterială

Lămâia este bogată în potasiu,care ajută la înroşirea feţei,în afară de sodiul din sistem. Dacă bei cu regularitate suc de lămâie va ajuta la menţinerea nivelului de sodiu în sistem şi va reduce tensiunea arterială.

4. Este detoxifiantă

Lămâia conţine în mod natural citrat. Acidul citric nu numai că ajută la inhibarea toxinelor,ci şi la îmbunătăţirea capacităţii sistemului de eliminare a toxinelor dăunătoare din organism. Studiile au arătat că apa în combinaţie cu lămâiaîmbunătăţeşte funcţia enzimei corpului şi stimulează ficatul,care are un rol major în filtrarea toxinelor din organism.

 5. Te ajută să slăbeşti  

Lămâia,printre altele,conţine pectină şi polifenoli. Pectina ca fibră alimentară solubilă are un efect de saturaţie. Acest lucru te ajută că controlezi greutatea corporală. Consumul regulat de suc de lămâie cu apă caldă şi miere te ajută să slăbeşti.  

6. Ajută sănătatea pielii

Lămâia conţine vitamina C şi alţi antioxidanţi puternici. Antioxidanţii prezenţi în lămâie protejează celulele şi ţesuturile pielii de la daunele cauzate de radicalii liberi.

7. Reglează tranzitul intestinal

Consumul de suc de lămâie cu apă în fiecare dimineaţă va stimula tranzitul intestinal regulat,care ajută la menţinerea sistemului digestiv sănătos. Acest lucru se datorează faptului că de la lămâie se creează o mişcare uşoară a intestinului prin creşterea peristaltismului în intestin. Un pahar de apă caldă cu suc de lămâie în fiecare dimineaţă ţine constipaţia la distanţă.