Pentru a beneficia de toate proprietăţile sale terapeutice,fisticul trebuie consumat crud. Însă,el se găseşte şi sub alte forme:decorticat,cu coajă,sărat şi prăjit.

Fisticul este sursă de acizi graşi mononesaturaţi,de antioxidanţi,de vitaminele A,B1,B6,B9 şi E şi minerale,precum calciu,magneziu,fier,fosfor,potasiu,zinc,cupru,mangan şi seleniu.

Un alt avantaj al fisticului este conţinutul scăzut de calorii în comparaţie cu alte fructe cu coajă. Toate aceste elemente nutritive fac din fistic gustarea ideală dintre mese,deoarece conţine toţi nutrimenţii de care organismulare nevoie zilnic.

Ţine  sub control colesterolul rău

Datorită elementelor nutritive pe care le conţine,fisticul ajută la reducerea colesterolului rău. Antioxidanţii şi acizii graşi nesaturaţi (atât acizi graşi polinesaturaţi cât şi monosaturaţi) sunt foarte buni în menţinerea sănătăţii cardiovasculare.

Citeşte şi:Cele mai bune leacuri anticolesterol

Previne constipaţia

Dacă-ţi place să mănânci fistic,nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la constipaţie. Conţinutul ridicat de fibre contribuie la îmbunătăţirea tranzitului intestinal. Aproximativ 30 de grame de fistic au 3 grame de fibre dietetice.

Previne anemia

Fisticuleste sursă bogată de cupru,mineral care este necesar pentru absorbţia corectă a fierului. Fierul joacă un rol important în producerea hemoglobinei şi acest lucru ajută la prevenirea anemiei.

Previne neplăcerile pielii

Prin includerea zilnică a fisticului în alimentaţie previi problemele pielii,cum sunt petele,coşurile,iritaţia,mâncărimea sau acneea. Fisticul conţine grăsimi saturate,care ajută la hidratarea tegumentului.

Citeşte şi:Lucruri pe care nu le ştiai despre fistic

 Oferă protecţie împotriva cancerului  

Antioxidanţii care se găsesc în fistic luptă împotriva radicalilor liberi. Acest lucru ajută în cele din urmă la prevenirea cancerului. 

Ideal în pierderea în greutate  

Dacă ţii dietă,nu te feri de consumul de fistic. Pe lângă faptul că are conţinut caloric scăzut,fisticul este sursă de proteine,grăsimi saturate şi nesaturate,şi toate acestea îl fac ideal în procesul de pierdere a kilogramelor nedorite.

Datorită valorilor nutritive a acestor fructe cu coajă lemnoasă,ele sunt alegerea perfectă atât pentru copii,cât şi pentru adulţi.