Afine

Vrei o porţie sănătoasă de antioxidanţi? Atunci un castronel de afine este alegerea ideală pentru o gustare. Mai conţin şi o substanţă care are rolul de a proteja pereţii ţesuturilor de bacterii,ceea ce reduce riscul de a face infecţii urinare. Antocianinele,care dau şi nuanţa de un albastru pătrunzător al fructelor,atacă radicalii liberi,răspunzători de apariţia tumorilor,cum ar fi cele canceroase. În cazul în care ai probleme de memorie,o ceaşcă de afine pe zi e tot ce ai nevoie pentru o minte ascuţită. Flavonoidele te ajută să te concentrezi şi să nu uiţi nimic chiar şi la vârste înaintate. Mai au proprietăţi antiinflamatorii,deci vei avea şanse mai puţine să faci cataractă,glaucom,varice sau hemoroizi.

Citeşte şi:

Antidoturi cu efect:fructele de sezon

Cura de afine te menţine în formă

Mure

Cu un aport impotant de vitamina C,E şi acid elagic,murele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe,deoarece scad riscul de apariţie a unor forme de cancer cum ar fi cel de sân sau cel de colon,precum şi la dezvoltarea altor tumori. Sunt foarte bogate în pectină,o fibră care contribuie la reducerea colesterolului.

Zmeură

Îţi este imposibil să refuzi aceste fructe te îndată ce le simţi parfumul irezistibil. Au rolul de a scădea nivelul de zahăr din sânge şi în consecinţă te apără de diabet,dar contribuie şi la regenerarea celulelor şi a vaselor de sânge.  În plus,dacă le consumi în mod constant vei avea o bună vedere de noapte şi o tensiune arterială de invidiat.