Dar înainte de a vorbi despre beneficiile acestei legume,să vedem ce o face atât de specială.

Sucul de roşii este bogat în vitamine,minerale şi fitonutrienţi. În plus,conţine un antioxidant puternic,care este cunoscut sub numele de licopen. Acest antioxidant a fost legat de prevenirea mai multor boli,inclusiv a cancerului.

Iată care sunt beneficiile neştiute ale sucului de roşii:

Vrei să scapi de mirosul din frigider? Încearcă cu suc de roşii.

Frigiderul începe să aibă un miros urât atunci când alimentele sunt ţinute mai mult decât trebuie. Dar de a scăpa de acest miros neplăcut este foarte simplu. După ce faci curăţenie în frigider,şterge interiorul cu o cârpă pe care ai înmuiat-o în suc de roşii nediluat.

Vrei să repari părul deteriorat? Încearcă cu suc de roşii.

În cazul în care părul blond este deteriorat,repară-l cu ajutorul sucului de roşii. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe păr sucul nediluat,pe care-l laşi să acţioneze o jumătate de oră,apoi îl speli cu şampon. Repetă acest proces de două sau de trei ori pentru cele mai bune rezultate.

Beneficiile sucului de roşii asupra frumuseţii:

Cine a spus că frumuseţea poate fi menţinută doar cu ajutorul produselor cosmeticescumpe? Adaugă roşiile la rutina de îngrijire a pielii şi vei fi uimită de rezultate. Iată care sunt şi celelalte beneficii pe care le au roşiile asupra frumuseţii.

Sucul de roşii ajută la reducerea apariţiei acneei.

Ia o roşie coaptă şi paseaz-o cu o furculiţă. Apoi aplici pasta obţinută pe întreaga faţă. O laşi cel puţin o oră pentru a se usca,apoi clăteşti cu apă rece.

 Sucul de roşii elimină punctele negre.  

Tot ce trebuie să faci este să tai două roşii felii şi să le procesezi cu blenderul timp de câteva minute. Apoi aplici pe faţă masca,pe care-o laşi să acţioneze jumătate de oră. După care clăteşti faţa cu apă şi aplici o cremă hidratantă.

Sucul de roşii,atunci când este combinat cu sucul de castravete şi este aplicat pe pielea feţei ajută la menţinerea sub control a nivelului de sebum. În plus,ajută la diminuarea porilordeschişi pe piele. Ia o lingură de suc de roşii,pe care o amesteci cu 2-3 picături de suc de lămâie. Aplică această pastă pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute,după care clăteşti cu apă rece. Repetă acest tratament în mod regulat pentru a vedea rezultatele.

În plus,poţi face o mască facială pe bază de suc de roşii şi miere. Aceasta va lăsa pielea catifelată şi strălucitoare. În plus,roşia este bogată în vitamina A şi C,care ajută la redarea strălucirii pielii. O laşi să acţioneze 15 minute,apoi clăteşti cu apă rece.