Compoziţia de sare din baie diferă,în funcţie de afecţiunea pe care vrei să o tratezi. Dacă nu poţi folosi direct apă de mare,poţi amesteca sare de mare în apa de la robinet,în concentraţii diferite.

Băi cu sare beneficii - Cât trebuie să stai în apă

-Pentru alungarea durerilor reumatice şi artritice,pregăteşte următorul amestec:dizolvă 5 kg sare de mare în apa caldă unei căzi. Amestecă bine. Stai în soluţia salină timp de maximum o jumătate de oră. Poţi face baie zilnic,timp de 10 zile.

-Pentru tonifierea organismului,dizolvă în apa caldă din cadă 2-3 kg sare de mare. Rămâi în lichidul respectiv timp de 15-20 minute. Poţi face o astfel de baie zilnic,timp de 10-14 zile.


Citeşte şi:

3 reţete terapeutice cu porumb

Creierul poate fi antrenat să prefere o dietă sănătoasă


-Pentru descongestionarea circulaţiei în partea superioară a corpului,fă băi calde la picioare,astfel:într-un lighean cu apă caldă,pune 2-3 mâini de sare marină. Înmoaie-ţi picioarele timp de 10 minute.

Băi cu sare beneficii - Bine de ştiut!

  • În băile cu sare poţi adăuga frunze proaspete de nuc sau frunze pe care le-ai lăsat în prealabil la macerat,timp de 24 de ore.
  • Adaugă iarbă de mare uscată,cumpărată de la magazinele cu profil naturist,în baia cu apă caldă şi sare de mare. Astfel de băi sunt indicate în ameliorarea afecţiunilor endocrine.
  • Apa sărată este recomandată pentru gargară,în diverse afecţiuni ale mucoasei bucale.