Iată ce beneficii are uleiul de baobab asupra pielii şi părului:

Piele uscată

Uleiul de baobab are efecte pozitive asupra pielii îmbătrânite şi afectat de razele soarelui. Uleiul de baobab este bogat în vitamine şi proprietăţi antiinflamatoare, este absorbit repede de piele, nu blochează porii şi nici nu lasă urmă de gras. Odată aplicat pe tegument, uleiul de baobab pătrunde adânc în piele, oferind catifelare şi strălucire. Uleiul de baobab poate fi folosit pe toate tipurile de ten.

Buzele uscate şi crăpate

Uleiul de baobab este ideal pentru pielea uscată, deoarece o hidratează. Aplică un strat de ulei de baobab pe buze, lasă-l să acţioneze peste noapte. Repetă tratamentul mai multe zile. Buzele se vor vindeca şi îşi vor recăpăta frumuseţea.

Păr uscat şi deteriorat

Frumuseţea părului este afectată de produsele folosite şi factorii externi, dar uleiul de baobab te poate ajuta să combaţi aceste probleme. Îţi poţi prepara singură un tratament natural.

Ai nevoie de:

- 1/3 cană ulei de baobab
- 1/3 cană ulei de jojoba
- 10 picături de ulei esenţial de lavandă

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-o oală mică, lasă-le să se încălzească şi amestecă continuu în el. Ia-l de pe foc după câteva minute. Masează scalpul cu uleiul cald, coborând în jos spre vârfuri. Strânge părul şi acoperă-l cu un prosop cald. Lasă-l cel puţin până se răceşte. Şamponează şi clăteşte părul aşa cum o faci de obicei. Repetă tratamentul măcar o dată pe săptămână.

Previne îmbătrânirea

Uleiul de baobab este sursă bogată de vitamina C, ceea ce înseamnă că reduce procesul de îmbătrânire. În plus, uleiul de baobab stimulează producţia de colagen şi previne apariţia liniilor fine şi ridurilor.


Credit foto: www.alibaba.com