Hidratează tenul

Uleiul de migdale echilibrează nivelul de umiditate al pielii şi este rapid absorbit fără a bloca porii. Acesta îmbunătăţeşte aspectul tenului şi-i dă strălucire şi calmează pielea iritată şi inflamată. Totodată,uleiul de migdale hidratează pielea uscată,făcând-o mai moale şi mai netedă şi tratează buzele crăpate şi erupţiile cutanate de pe corp.

Te scapă de cearcăne

De asemenea,dacă vrei să scapi de pungile de sub ochi,uleiul de migdale îţi vine în ajutor. Aplică câteva picături de uleiînainte de a merge la culcare. Pentru un rezultat rapid,fă acest lucru timp de câteva săptămâni.

Îndepărtează celulele moarte

Uleiul de migdale îndepărtează impurităţile şi celulele moarte ale pielii. Pentru a avea o piele luminoasă,fără impurităţi,fă un amestec din 4-5 migdale mărunţite,o linguriţă de lapte,suc de lămâie şi puţină făină gram. Combină ingredientele şi aplică amestecul pe faţă. Lasă să acţioneze timp de 30 de minute,după care clăteşte cu apă. Pentru a scăpa de celulele moarte şi de punctele negre,foloseşte un exfoliant făcut dintr-o lingură de ulei de migdale şi o linguriţă de zahăr. Masează-ţi faţa cu acest scrub,cu mişcări circulare.

Dă strălucire firelor de păr

Ulei de migdale dă strălucire părului şi-l hidratează. Este o sursă bogată de magneziu şi este folosit într-o varietate de produse pentru păr. Deficitul de magneziu poate duce la căderea părului. Aplică ulei de migdale o dată sau de două ori pe săptămână pentru a hidrata pielea capului. Acest lucru reduce căderea părului şi îmbunătăţeşte calitatea lui. După masaj,înmoaie un prosop în apă fierbinte şi înfăşoară-ţi părul cu el. În felul acesta,uleiul este mai bine absorbit.

Uită de vârfurile despicate

Un amestec format din ulei de migdale,ulei de ricin şi ulei de măsline,în proporţii egale,te scapă de vârfurile despicate. Masează-ţi părul cu acest amestec,o dată sau de două ori pe săptămână.


Citeşte şi:

Cât de bun este uleiul de cocos?

Redă volumul părului tău cu ulei de măsline