Are proprietăţi anti-îmbătrânire

Multe uleiuri au calităţi incredibile care ţin la distanţă semnele îmbătrânirii. Printre acestea se numără şi uleiul de susan. Acesta conţine vitamine,antioxidanţi şi acizi graşi care hidratează pielea,ajutând şi la prevenirea îmbătrânirii premature.


Citeşte şi:

Uleiuri care-ţi protejează pielea de soare

Vitamine pentru o piele frumoasă


Te protejează de razele soarelui

Dacă eşti în căutarea unei soluţii care să te protejeze natural de soare,apelează la uleiul de susan. Acesta are factor de protecţie 4,de aceea este bine să-l combini cu ulei de germeni de grâu,de seminţe de dovleac sau cu ulei de seminţe de zmeură roşie,pentru a fi cu adevărat protejată. Datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi,uleiul de susan poate ajuta la neutralizarea radicalilor liberi prin expunerea la razele ultraviolete.

Elimină impurităţile

Un alt beneficiu al uleiului de susan este că te scapă de impurităţi. Foloseşte ulei de susan pe piele,pentru a trata acneea,controla excesul de sebum şi pentru a îndepărta celulele moarte. Totodată,acest ulei este antifungic şi antiinflamator.

Calmează pielea iritată

Din cauza vântului puternic sau a expunerii la soare te poţi alege cu arsuri. Dacă te confrunţi cu acestea apelează la uleiul de susan. Acesta calmează pielea iritată.

Grăbeşte vindecare rănilor

Uleiul de susan este considerat un ulei care accelerează vindecarea datorită conţinutului bogat de vitamine,calciu,proteine,magneziu şi acizi graşi esenţiali. Acest ulei parfumat hidratează pielea,calmeaza mâncărimea şi ajută la minimizarea roşeaţei.

Previne albirea părului

Uleiul de susan poate trata şi controla mătreaţa,ajută la prevenirea albirii premature şi hrăneşte pielea capului. Foloseşte-l pe păruluscat,pe post de balsam sau încălzeşte câteva picături în palme şi masează-ţi scalpul.