1. Bicarbonat de sodiu beneficii: calmează înţepăturile de insecte şi arsurile

 

Înţepăturile neplăcute ale ţânţarilor,tăunilor,puricilor pot fi neutralizate cu următoarea reţetă:prepară o pastă din 2-3 părţi de bicarbonat la o parte apă (sau ulei de migdale dulci). Aplică pasta pe zona iritată. Preventiv,poţi pulveriza culcuşurile şi pernuţele animăluţelor de casă cu bicarbonat (1-2 linguri pe metru pătrat),pentru a alunga acarienii şi purecii. Pasta,preparată ca mai sus,ajută şi la calmarea arsurilor superficiale.

 

 

2. Bicarbonatul de sodiu ajută digestia

 

Dacă suferi de arsurila stomac,cauzate de pH-ul acid,bicarbonatul de sodiu,cu formulă chimică alcalină,ajută la calmarea durerilor. Diluează o linguriţă de bicarbonat într-un pahar mare cu apă. Bea lent,chiar dacă gustul sărat nu e foarte plăcut. Reacţia chimică din stomac va duce la eliberarea de dioxid de carbon – vei simţi nevoia să eliberezi gazul pe cale bucală. O altă reţetă te ajută să digeri mai uşor feculenţii precum varza sau fasolea:adaugă o lingură de bicarbonat în apa de fierbere.

 

 

3. Bicarbonat de sodiu beneficii: combate placa dentară

 

Este ideal pentru a elimina placa dentară,responabilă cu formarea cariilor,şi pentru a elimina mirosul neplăcut al gurii. Amstecă o linguriţă de bicarbonat într-un pahar cu apă.

 

 

4. Bicarbonatul de sodiu alină aftele

 

Pentru a alina aftele,pune pe vârful degetului bicarbonat de sodiu şi aplică pe locul dureros.

 

 

5. Bicarbonatul de sodiu beneficii: tratează micozele

 

Bicarbonatul de sodiu are efect antifungic. Dacă suferi de ciuperca piciorului,chiar înainte de a-ţi pune ciorapii sau şosetele,pudrează cu bicarbonat zona atacată de micoze. Pudra va absorbi umiditatea pe timpul zilei. Poţi face şi băi de picioare,cu următorul amestec:diluează 4 linguri de bicarbonat într-un litru de apă călduţă şi înmoaie picioarele timp de 15 minute.