Biscuiţi cu mere, o reţetă delicioasă de toamnă!

1 83466 original jpg jpeg

A venit toamna şi ne-a umplut cămara cu fructe specifice sezonului. Printre acestea se află şi delicioasele mere coapte în livezile producătorilor români. Tarabele sunt pline de fructe delicioase care aşteaptă să fie pregătite de gospodine. Pe lângă tradiţionala plăcintă cu mere, mai poţi folosi aceste fructe pentru a face biscuişi delicioşi, asemeni celor din comerţ:

Biscuiti cu mere – Ingrediente (14 bucati)

Aluat fraged pentru biscuiti – Ingrediente

225 g faina

100 g unt

80 g zahar tos fin

1 ou mediu

3 g praf de copt

1 lingura lapte rece

1 varf cutit sare

1 plic zahar vanilat

Umplutura de mere pentru biscuiti – Ingrediente

260 g cubulete de mar (cantarite dupa ce am curatat si taiat merele)

30 g unt

1 lingurita rasa scortisoara

50 g zahar

Biscuiti cu mere – Mod de preparare aluat fraged

Punem faina in robotul de bucatarie, adaugam praful de copt cernut, untul rece taiat in cubulete, oul, zaharul tos si zaharul vanilat, sarea si laptele.

Actionam robotul la viteza medie pana cand aluatul devine sfaramicios.

Mutam aluatul pe masa de lucru si il compactam. Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 45 de minute.

Biscuiti cu mere – Mod de preparare umplutura de mere

Amestecam cubuletele de mar cu zaharul si scortisoara si le lasam intr-un vas cca 10 minute.

Punem untul intr-o craticioara, pe foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugam merele.

Sotam merele pe foc mic, cca 20 de minute, avand grija sa amestecam din cand in cand, sau pana cand sucul lasat de acestea s-a evaporat.

Inchidem focul si lasam merele sa se raceasca complet.

Biscuiti cu mere – Asamblare

Intindem aluatul fraged pe masa de lucru, usor pudrata cu faina, intr-o foaie de 4-5 mm grosime.

Cu o forma cu margini ondulate, decupam cercuri de 4-5 cm Ø.

Asezam cate o lingurita plina de umplutura de mere pe jumatate din cercurile decupate si le acoperim cu restul cercurilor ramase.

Presam usor marginile si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute, sau pana cand suprafata biscuitiilor s-a rumenit uniform.

Scoatem biscuitii si ii asezam pe un gratar. Dupa ce s-au racit, ii pudram cu zahar vanilat si ii servim. Sunt deliciosi.

Sursa



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg