Ca să iasă exact ca cei pregătiţi de mama sau bunica trebuie să urmaţi paşii de mai jos şi să aveţi o maşină de tocat cu formă specială pentru biscuiţi. Însă sunt delicioşi sub orice formă. 

Ingrediente:

– 200 g de unt (untură) 

– 200 g de zahăr 

– 1 ou (sau 2 ouă mărunte) 

– 1 priză de sare 

– 3 pahare de făină 

– 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins (praf de copt) 

– vanilie 

 – coajă de lămâie 

– zahăr vanilat 


Mod de preparare: 

Aluatul poate fi amestecat atât cu mâinile, cât şi cu robotul de bucătărie. Turnaţi făina pe suprafaţa de lucru. Puneţi pe aceasta untul şi tăiaţi-l cu un cuţit, amestecându-l în acelaşi timp cu făina. Obţineţi o masă fărâmicioasă. 

Adăugaţi zahărul, oul, sarea, vanilia, coaja de lămâie, bicarbonatul de sodiu stins (cu oţet, suc de lămâie sau apă clocotită). Frământaţi aluatul. Obţineţi un aluat moale şi omogen.


Înveliţi aluatul în folie alimentară şi daţi-l la frigider pentru 30-40 de minute. 

Preîncălziţi cuptorul până la temperatura de 200°C. 

Scoateţi aluatul din frigider şi daţi-l prin maşina de tocat, la care se ataşează forma specială de biscuiţi.

Aranjaţi biscuiţii pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Păstraţi o distanţă între biscuiţi. 

Coaceţi-i în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. La dorinţă, presăraţi biscuiţii cu zahăr pudră.



Sursă: bucatarul.eu