Pentru ca aceste gustări aparent sănătoase să nu aibă urmări neplăcute asupra sănătăţii şi a siluetei,trebuie consumate cu măsură.

 

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent. Ciocolata neagră cu 70% cacao

 

Toată lumea crede că ciocolataalbă este cea mai bogată în calorii. Specialiştii spun însă că ciocolata neagră cu 70% cacao sau mai mult are o greutate calorică mare,din cauza untului de cacao care se găseşte în compoziţia ei. Totodată,ciocolata cu lapte şi ciocolata albă nu sunt cu mult în urmă celei negre cu 70% cacao. 100 de grame de ciocolată neagră conţin 560 de calorii.

 

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent. Palmieri cu zahăr

 

Aceste prăjiturele în formă de palmier au o aromă delicată,caramelizată şi-ţi satisfac nevoia de dulce. Însă,sunt adevărate bombe calorice:100 de grame au 520 calorii. Cu alte cuvinte,sunt uşor de preparat,dar greu de digerat.

 

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent. Fructe uscate

 

Caisele şi prunele uscate sunt consumate cu iaurt sau folosite în fel şi fel de deserturi. Singurul dezavantaj al acestor fructe uscateeste conţinutul lor ridicat de zahăr,ceea ce duce la 500 de calorii la 100 de grame.

 

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent. Nuga

 

Acest răsfăţ gustativ îţi îndulceşte o după-amiază sau te ţine trează până noaptea târziu? Nuga acoperă cu siguranţă nevoia ta de a mânca ceva dulce. Partea proastă e că 100 de grame au nici mai mult nici mai puţin de 450 de calorii.

 

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent. Gofre

 

Oricât de pufoase şi delicioase ar fi,gofrele nu sunt lipsite de calorii! Având în vedere că se vând simple,fără gemuri,siropuri care conţin zahăr şi frişcă,ai putea consuma doar unul,care are deja 450 de calorii.

 

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent. Popcorn

 

Floricele de porumb şi filmele merg mână în mână. Ia loc pe un scaun confortabil şi ai tot ce ai nevoie pentru a te relaxa. Dar,ai grijă să consumi porţii mici de popcorn. Asta pentru că 100 de grame de popcorn au 440 de calorii.

 

Bombe calorice pe care le consumăm frecvent. Musli

 

Ai putea crede că faci alegerea care trebuie când vine vorba de cerealele de dimineaţă,însă citeşte cu atenţie eticheta de pe ambalaj. Anumite cereale conţin foarte mult zahăr şi grăsimi (din fructe uscate şi fulgi de ovăz). 100 de grame de musli au 400 de calorii.