Pe lângă preparatele tradiţionale şi dulciuri, nelipsite de Crăciun sunt şi bomboanele. Deşi nu le mai agăţăm în brad, nu există casă în care să nu existe măcar câteva bomboane de pom. 

Puţini ştiu că aceste bomboane pe care toată lumea le cumpără în preajma sărbătorilor au nu mai puţin de 5 aditivi: sorbat de potasiu, sortbitol, invertin şi doi emulgatori. Cel puţin unul dintre ei, E 202, se foloseşte cu restricţii în Italia, după ce studiile au arătat că poate provoca alergii.


Dacă în cazul bomboanelor de Crăciun eticheta este vizibilă, există şi dulciuri unde pentru a vedea ingredientele e o adevărată provocare. Nu doar etichetele ascunse sunt o piedică în aflarea ingredientelor. Din cauza scrisului extrem de mic, unii au renunţat să mai citească etichetele.

Caragenanul, monoglutamatul de sodiu şi nitriţii sunt aditivi folosiţi în smântâna lichida şi în majoritatea mezelurilor. Pot provoca afecţiuni gastrointestinale şi neurologice şi pot da dependenţă.


Sursă: capital.ro