Odată cu înaintarea în vârstă, corpul femeilor se schimbă - la fel şi părul. Hormonii se dezechilibrează, iar acest lucru afectează părul. Prin urmare, femeile se confruntă adesea cu pierderea părului. Potrivit unui studiu realizat de către Dr. Kurt Wolff şi GfK România în 2015 în această categorie intră aproape 60% dintre femeile din mediul urban din România, cu vârste cuprinse între 30 şi 65 de ani.

La o vârstă mai tânără, rădăcina firului de păr este protejată de hormonii feminini (estrogen), într-o măsură considerabilă. Cu trecerea timpului, procentul de hormoni femini se reduce, iar influenţa hormonilor masculini creşte. Consecinţa: părul devine mai subţire, cade prematur, iar linia de inserţie a părului se retrage tot mai mult.

Pentru a combate aceste probleme, Institutul de cercetare Dr. Wolff, în colaborare cu departamentele dermatologice ale clinicilor universitare, a creat produsele Plantur 39. Acestea conţin un complex de substanţe active care protejează rădăcina firelor de păr faţă de efectele epuizante provocate de hormonii masculini: complexul Phyto-Caffeine.

Acesta împiedică testosteronul să afecteze rădăcina firului de păr şi să-i limiteze sursa de energie. Complexul Phyto-Caffeine anulează efectul negativ al testosteronului asupra rădăcinii firului de păr şi combate eficient căderea părului cauzată de schimbările hormonale la femei pe măsura înaintării în vârstă.

Complexul Phyto-Caffeine din produsele Plantur 39 este repede absorbit de scalp şi foliculul pilos, formând un depozit de substanţă activă, ce se menţine până la 24 de ore. După această perioadă, depozitul de cafeină de la rădăcini trebuie refăcut. De aceea, un produs cu cafeină trebuie utilizat zilnic pentru a asigura eficienţă maximă.

Aşadar se recomandată folosirea zilnică a produselor speciale de îngrijire Plantur 39:

- Plantur 39 Şampon Phyto-Caffeine pentru păr fin şi delicat conţine doar substanţe de îngrijire în doze mici, pentru a menţine volumul coafurii.

- Plantur 39 Şampon Phyto-Caffeine pentru păr vopsit şi deteriorat, cu extracte naturale din grâu şi provitamina B5, îngrijeşte şi repară structura solicitată a părului. Părul va deveni neted şi strălucitor.

- Plantur 39 Tonic Phyto-Caffeine protejează rădăcina firului de păr şi previne căderea părului cauzată de schimbările hormonale survenite odată cu înaintarea în vârstă a femeilor. Asigură necesarul de energie la rădăcini pentru o creştere sănătoasă în zilele în care spălarea părului cu şamponul Plantur39 nu este posibilă.

- Balsamul pentru păr fin şi delicat conţine substanţe de sinteză ce cresc rezistenţa părului, fără a-l încărca. Părul dobândeşte o textură fermă şi va avea mai mult volum.

- Balsamul pentru păr vopsit şi deteriorat conţine compuşi activi din avocado, ce sporesc strălucirea părului şi protejează scalpul.

Produsele Plantur 39 sunt disponibile în farmacii. Află mai multe pe www.plantur39.com/ro-ro/ sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/Plantur39Romania.