Ai nevoie de

30 g porumb din conservă
100 g orez cu bob rotund
300 ml apă
3-4 linguri ulei
1 ceapă
50 g kaizer
1 morcov
30 g mazăre
3 ouă
50 g smântână
sare
piper
2-3 linguri lapte

Preparare

Încingi 3 linguri de ulei în tigaie şi căleşti kaizerul tăiat mărunt. După ce s-a rumenit, îl scoţi şi căleşti în grăsimea rămasă ceapa tocată. Când devine sticloasă, pui morcovul tăiat, orezul şi apa. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi mazărea şi porumbul. Acoperi şi mai laşi să fiarbă până se înmoaie orezul, iar apa a scăzut. Dai deoparte, pui kaizerul şi amesteci.


Ungi cu ulei 2 forme termorezistente, răstorni orezul, îl nivelezi şi adaugi deasupra ouăle bătute cu smântâna, cu laptele şi cu sare, după gust. Dai budincile la cuptor 20-30 de minute.

Sursă foto: Profimedia