Budincă de orez cu legume

1 81367 original jpg jpeg

La micul dejun sau la masa de prânz, încearcă această budincă săţioasă, uşor de preparat!

Ai nevoie de

30 g porumb din conservă100 g orez cu bob rotund300 ml apă3-4 linguri ulei1 ceapă50 g kaizer1 morcov30 g mazăre3 ouă50 g smântânăsarepiper2-3 linguri lapte

Preparare

Încingi 3 linguri de ulei în tigaie şi căleşti kaizerul tăiat mărunt. După ce s-a rumenit, îl scoţi şi căleşti în grăsimea rămasă ceapa tocată. Când devine sticloasă, pui morcovul tăiat, orezul şi apa. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi mazărea şi porumbul. Acoperi şi mai laşi să fiarbă până se înmoaie orezul, iar apa a scăzut. Dai deoparte, pui kaizerul şi amesteci.

Ungi cu ulei 2 forme termorezistente, răstorni orezul, îl nivelezi şi adaugi deasupra ouăle bătute cu smântâna, cu laptele şi cu sare, după gust. Dai budincile la cuptor 20-30 de minute.