Este posibil să nu poţi să-ţi schimbi stilul de viaţă peste noapte însă poţi începe să deprinzi câteva obiceiuri pozitive care te pot ajuta să nu-ţi pierzi podoapa capilară. Primul pas este să iei aminte la câteva greşeli pe care cu toţii le facem atunci când vine vorba de părul nostru:

1. Folosirea în exces a produselor de stilizare.Sigur,produsele de stilizat pot face ca părul tău să arate fantastic pe moment. Cu toate acestea,dacă foloseşti prea des sau prea multe produse de stilizare a părului,precum gelurile,fixativele,spuma pentru păr,trebuie să ţii cont că pe termen lung acestea slăbesc foliculii de păr şi pot afecta biologia scalpului astfel încât să ducă la căderea părului în exces. Dacă eşti nevoită să foloseşti astfel de produse,încearcă să o faci mai rar şi fără a face exces.

2. Căldura în exces.Folosirea foenului,a plăcii pentru îndreptat părul,a ondulatorului şi a altor aparate de stilizat care generează căldură în exces duce la o cădere prematură a firelor de păr pentru că afectează la rândul lor foliculii.

3. Necurăţarea scalpului de impurităţi.Praful,excesul de sebum şi alte impurităţi care se adună în timp pe suprafaţa scalpului sunt factori ale alopeciei pentru că toate acestea creează un mediu propice pentru dezvoltarea unor infecţii şi afecţiuni ale scalpului şi foliculilor de păr ducând la căderea în exces a părului şi întreruperea creşterii acestuia.

4. Folosirea tratamentelor chimice.Tratarea chimică a părului,în special prin vopsire,subţiază firele de păr şi pe termen lung duc la pierderea acestuia.

5. Folosirea unor produse neadecvate.Multe produse de pe piaţă promit un păr sănătos şi rezistent,însă este bine ca întotdeauna să luaţi în calcul şi ingredientele folosite. Multe dintre acestea provoacă efecte secundare afectând scalpul şi foliculii părului. Tocmai pentru că produsele pentru păr au o contribuţie mare în menţinerea şi restabilirea sănătăţii părului,compania Rekze Laboratoriesa dezvoltat o linie inovatoare de produse pentru a oferi rezultate maxime prin intermediul unor produse care pot fi eliberate fără prescripţie medicală. Ingredientele folosite pentru produsele Rekze Laboratories ajută la reducerea toxinelor care ar putea cauza părul să devină casant şi subţire şi să îmbunătăţească abilitatea scalpului de a susţine creşterea unui păr sănătos care este mai puţin predispus ruperii şi căderii. Linia de produse destinată căderii părului şi stimulării creşterii acestuia include şi singurele şerveţele umede tratament de pe piaţă menite să cureţe,să hrănească şi să menţină prospeţimea scalpului pe toată durata zilei.

Complexul bioactiv Procapil (o combinaţe de trei substanţe active:biotinoyl tripetide-1,care stimulează metabolismul celular,apigenin,care îmbunătăţeşte micro-circulaţia şi acidul oleanolic,care inhibă 5a-reductaza) care se regăseşte şi în produsele Rekze Laboratories şi-a dovedit eficienţa prin teste clinice în oprirea căderii şi în acelaşi timp stimulează creşterea părului. În plus,nu provoacă efecte secundare precum Minoxidilul.

6. O alimentaţie nesănătoasă.De multe ori uităm că sănătatea organismului se reflectă şi în aspectul părului. Dacă acesta este lipsit de stralucire şi slăbit,una dintre cauze poate să fie lipsa nutrienţilor din organism. Astfel,o mai mare atenţie acordată alimentaţiei,te poate scuti de o mare bătaie de cap atunci când începi să observi semnele alopeciei.