Folosită în ritualul zilnic de îngrijire, cafeina reglează problemele pielii, de la roşeaţă şi inflamaţii până la celulită şi cearcăne proeminente. Cafeaua conţine antioxidanţi puternici, care ajută pielea să facă faţă cu brio radicalilor liberi care o îmbătrânesc.

Îndepărtează celulita

Dacă inestetica celulită îţi dă bătăi de cap, încearcă un tratament cu cafea. Acest ingredient stimulează regenerarea celulară şi activează circulaţia sângelui. Cafeina are capacitatea de a deshidrata celulele grase şi de a extrage apa din ţesuturi. Aplică pe corp, săptămânal, un gomaj realizat din 2 linguri de cafea măcinată şi 2 linguri de miere. Masează uşor, cu mişcări circulare, apoi clăteşte cu apă caldă. Pentru rezultate vizibile, încearcă şi amestecul de zaţ cald de cafea (2-4 linguri, în funcţie de zone) cu 2 linguri de ulei de măsline. Aplică amestecul pe pielea umedă, înfăşoară cu folie de plastic, iar după 15 minute clăteşte cu apă călduţă.

Reduce inflamaţia

Cafeina are proprietăţi antiinflamatoare şi este folosită adesea şi în prepararea cremelor de faţă. Dacă eşti predispusă la apariţia rozaceei, adică a acelor vase mici de sânge proeminente în zona obrajilor, cafeaua te poate ajuta să diminuezi această problemă. Prepară o mască dintr-o lingură de cafea, una de cacao şi una de lapte şi las-o să acţioneze 15 minute.

Curăţă tenul

Ai spune că un chip plin cu zaţ de cafea nu arată tocmai bine, dar stai să vezi cum arată tenul tău după ritualul de frumuseţe! Gomajul cu cafea îndepărtează celulele moarte de la suprafaţă, înlătură excesul de sebum şi estompează ridurile. În plus, faţa va deveni mai luminoasă şi mai catifelată. Amestecă o jumătate de ceaşcă de cafea măcinată cu un sfert de ceaşcă de ulei de cocos, până obţii o compoziţie omogenă. Aplic-o pe tenul demachiat şi las-o să acţioneze jumătate de oră, după care poţi să te clăteşti.  

Estompează cearcănele

Pungile de sub ochi şi cearcănele vineţii sunt de domeniul trecutului dacă îţi îngrijeşti pielea cu cafea. Ea ajută la eliminarea apei din organism şi la contracţia vaslor de sânge, ajutând la drenarea fluidelor care se acumulează inestetic sub piele. Foloseşte comprese cu zaţ păstrate la frigider, pe care să le ţii câteva ore, în timp ce stai întinsă la orizontală, sau dischete demachiante înmuiate în cafea.

Catifelează buzele

Nu numai balsamurile de buze din comerţ pot reface pielea, ci şi cafeaua. Aplică un gomaj din 2 linguri de zaţ cu 2 linguri de zahăr şi masează uşor, cu degetele. Acest tratament este ideal în timpul sezonului rece, atunci când buzele au tendinţa să se crape şi să se usuce.

Asigură fermitate

Pielea ternă, lipsită de culoare şi elasticitate îşi va reveni spectaculos cu un exfoliant natural pe bază de cafea. Amestecă zaţul cu câteva picături de ulei de lavandă sau migdale şi masează-ţi tot corpul, cu mişcări circulare, în timpul duşului. Insistă pe abdomen, coapse şi fese, dar şi pe zonele sensibile precum decolteul. Tot pentru o exfoliere eficientă, poţi folosi un amestec din cafea proaspăt măcinată şi sare de bucătărie recristalizată, pe care îl aplici înainte de duş.

Truc Click!pentru femei

O ceaşcă de cafea este oricând binevenită, nu numai pentru piele, ci şi pentru păr. Dacă ai firele închise la culoare şi vrei să îţi menţii nuanţa seducătoare, cu reflexe castanii, prepară o cană de cafea şi foloseşte-o la clătirea părului. După 10 minute, clăteşte din nou cu apă curată.