După cum ai văzut de atâtea ori până acum,iarna te simţi mai obosită,cu mai puţină energie decât în celelalte anotimpuri. Desigur,nimic nu este anormal. Cu toţii avem o anumită meteodependenţă,care,uneori,este destul de supărătoare. Dacă te întrebi cum poţi să-o combaţi,să te simţi la fel de energică şi de binedispusă ca în toiul verii,există câteva soluţii plăcute şi încărcate de beneficii. Cine spune că dacă ai un obicei sănătos,trebuie să fie şi lipsit de orice plăcere? Micile ritualuri pot deveni primul pas pentru un un stil de viaţă care să te facă fericită.  

Totul începe cu micul dejun                      

Da,toţi suntem prizonierii grijilor,treburilor casnice,ai vieţii de zi cu zi. Şi astfel,lista lucrurilor pe care le avem de facut creşte continuu. Tu ce faci,când ai o zi grea? Să nu-mi spui că tai de pe „acea” listă tocmai micul dejun! El este cel care dă tonul următoarelor 16 ore de activitate şi ar trebui să-ţi furnizeze jumătate din necesarul zilnic de calorii. Ca să nu mai vorbim despre ce trebuie să conţină:cereale integrale pentru energie,un produs lactat sau ouă pentru calciu şi proteine,fructe şi legume pentru vitamine şi minerale.Dacă micul dejun nu este printre priorităţile tale,pune-l imediat!

Nu uita de plimările în aer liber

Mişcarea în aer liber este o sursă de sănătate. Da,chiar şi iarna,chiar dacă gerul îţi este potrivnic! O plimbare prin parc,o alergare uşoară,îţi vor face ziua mai frumoasă,Fă câteva exerciţii uşoare,jogging şi toate aceste momente îţi vor schimba ziua cu totul. Cum? Vei fi mult mai plină de energie,te vei concentra mai bine,vei gândi mai limpede. Iar ieşirile în aer liber îţi vor aduce şi necesarul de vitamina D,despre care studiile medicale spun că-ţi întăreşte sistemul imunitar.

Cafeaua,secretul unui start bun

O cană de cafea sub orice formă,obişnuită sau solubilă,te ajută să demarezi bine. Întocmai ca motoarele,corpul tău are nevoie de ea ca să înceapă ziua cu un plin de nergie. De ce cu cafea? Pentru că e  un produs 100% natural,cu numeroase efecte pozitive asupra organismului,chiar când este în variantă solubilă. Dacă n-ai aflat până acum,procesul de producţie al cafelei solubile diferă de al cafeliei obişnuite doar prin faptul că aceasta nu mai conţine apă.  Aşa că ai nevoie de 1-2 linguriţe de cafea solubilă şi de 150 ml de apă,ca să savurezi o ceaşcă de... energie.

Beneficiile cafelei

Cafeaua influenţează performanţa mentală şi memoria de scurtă durată şi alungă oboseala musculară.

Trucuri ca să fii în formă iarna

·         Consumă cât mai multe multe lichide calde! Supele de legume sunt ideale.

·         Mănâncă citrice zilnic. Aşa îţi asiguri necesarul de vitamina C.

·         Programează-ţi gustările,la fel ca mesele principale,la ore fixe

·         Bea apă,suc natural de fructe,cafea pentru a-ţi asigura necesarul de 2 litri de lichide pe zi.

Acestea sunt doar câteva indicaţii,mici obiceiuri pe care poţi începe să le adopţi în mod treptat pentru a avea zile de weekend mai pline de sănătate şi bună dispoziţie.

Informaţiile au fost furnizate de Nescafe Brasero.