De când a aflat,pe 22 iunie 2009,că singura oază de verdeaţă a locuitorilor din cartierul Vitanul Nou,parcul „Emil Gârleanu”,este pe punctul de a fi desfiinţat,Tanţa Zinati a început lupta cu autorităţile. Şi-a spus că singurul loc de joacă pentru copiii locuitorilor din zonă trebuie salvat cu orice preţ.

Ce bucureştean nu ştie cât de preţios este un parc? Iar dacă Primăria nu luptă să-l păstreze,oraşul are sigur de pierdut. Aşa s-a întâmplat cu „oaza” din Vitan:Primăria l-a pierdut într-un proces de retrocedare,iar noul proprietar al celor 3.000 mp voia să-l desfiinţeze.

Tanţa n-a acceptat decizia de retrocedare,mai ales că Primăria ar fi avut şi alte mijloace de a reglementa conflictul. După ce s-a împotrivit echipei de muncitori venită să distrugă parcul,a alarmat toţi vecinii în privinţa acestei nedreptăţi.

Seară de seară,deşi era frântă de oboseală după o zi de muncă,ea punea fluturaşi în cutiile poştale,ca oamenii să se mobilizeze şi să i se alăture. A depus sesizări,solicitări şi reclamaţii la Primăria Sectorului 3,la Garda de Mediu,chiar şi o petiţie la Parlamentul European.

A reuşit anul trecut,în aprilie,să adune 200 de bucureşteni la miting pentru salvarea parcului şi i-a smuls primarului Capitalei,Sorin Oprescu,promisiunea că rezolvă situaţia. În demersurile ei,a fost ajutată apoi şi de fundaţia Ecocivica. A deschis şi un proces,a atacat dispoziţia de retrocedare cu ajutorul celor nouă asociaţii de proprietari din zonă. Rezultatul? Parcul este în picioare,iar Tanţa este convinsă că aşa va rămâne.

Mini CV Tanţa Zinati

Are 28 de ani şi locuieşte în Bucureşti. Realizări:A făcut zeci de petiţii,afişe,chiar şi un miting la care au participat peste 200 de persoane,pentru a salva parcul „Emil Gârleanu”,din cartierul bucureştean Vitanul Nou. Şi a reuşit!

Votează prin SMS şi câştigi!

Votează povestea Tanţei Zinati,cea care a mobilizat 200 de bucureşteni pentru a împiedica desfiinţarea parcului Emil Gârleanu,din cadrul campaniei Top 10 femei excepţionale din revista Click! pentru femei din 15 aprilie. Trimite un SMS la numărul 1399 cu textulzinati
Eşti înscris automat la extragerea finală pentru un telefon LG T310 Cookie. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi publicaţi în ediţia din 6 mai 2011.
Costul unui SMS este de 0,30 euro cenţi şi este valabil în reţelele Orange,Cosmote şi Vodafone. În plus,pentru fiecare SMS trimis,vei primi Gratuit,sfatul revistei Click! pentru femei.