Examinează-te îm mod periodic 

Nu este chiar o metodă de prevenţie a apariţiei cancerului,dar poţi evita ca el să se agraveze,şi astfel şansele de vindecare vor scădea considerabil. De multe ori cancerul nu este identificat deoarece metodele de palpare nu se realizează corect. Din acest motiv este bine ca prima examinare să o faci în cabinetul unui medic ginecolog,care te va corecta dacă greşeşti. De asemenea şi timpul în care te examinezi este important. Menstruaţia produce schimbări în structura sânilor care se pot umfla din cauza schimbărilor hormonale. De aceea este bine să te palpezi la câteva zile după ultima zi a menstruaţiei.

 Evită pilulele contraceptive după vârsta de 30 de ani 

Medicii ginecologi recomandă înlocuirea pilulelor cu alte metode contraceptive după vârsta de 30 de ani. Acest lucru s-ar datora conţinutului de hormoni din pastile,care pot creşte probabilitatea apariţiei cancerului. De asemenea,femeile trecute de 50 de ani nu ar trebui să ia pilule contraceptive,iar dacă o fac,este indicat să nu le ia mai mult de 5 ani la rând.


Citeşte şi:

5 obiecte cancerigene pe care să le elimini din casa ta

Secretul popoarelor care nu fac cancer


 Renunţă la mâncarea conservată 

Şi substanţele chimice pot creşte şansele de apariţie a cencerului la sân. Cel mai periculos este bisfenolul,o substanţă care se găseşte în componenţa pungilor şi a ambalajelor din plastic,precum şi a cutiilor de conserve. Substanţa poate trece în conţinutul conservelor,ea fiind identificată în preparatele din carne. De asemenea evită să încălzeşti mâncarea la cuptorul cu microunde în recipiente de plastic.