Ce este retinolul

Retinolul este un derivat al vitaminei A. În lipsa lui pielea se ridează mult mai repede deoarece îşi pierde elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă. În schimb retinolul are proprietatea de a diminua liniile fine,de a îmbunătăţi textura pielii şi de a ameliora hiperpigmentarea tenului  şi a punctelor negre. Nu toate tipurile de retinol sunt la fel. De exemplu,Retin-A (cunoscut sub denumirea de tretinoin) are acţiune mult mai eficientă ca retinolul,care se găseşte de obicei în doze mici în produsele de înfrumuseţare. Chiar dacă-ţi doreşti rezultate vizibile în cel mai scurt timp este de preferat să începi să foloseşti produse cu o cantitate mai scăzută de retinol şi să măreşti treptat doza,pentru a-i pemite pielii să se obişnuiască.

Cum se aplică retinolul

Foloseşte întotdeauna retinolul în produse specifice tipului tău de ten,fie ca este vorba de unul uscat,normal sau sensibil. Crema sau serul se aplică seara,de dimensiunea a două boabe de mazăre,înainte de culcare şi doar după demachiere. Evită zona gurii,nasul şi colţul ochilor deoarece sunt zone mai sensibile.

Când nu se aplică retinolul

Nu se aplică imediat după demachiere sau exfoliere. Aşteaptă 10 minute înainte să aplici crema sau serul dacă te-ai exfoliat. De asemnea,nu folosi crema în timpul zilei,mai ales dacă te expui la soare. Pe măsură ce retinolulacţionează,pielea poate fi mai sensibilă pentru câteva ore şi din acest motiv este bine să nu te expui la soare. Cel mai bun moment în care poţi folosi retinolul este pe timpul nopţii. În acelaşi nu folosi creme cu retinol înainte să te epilezi cu ceară pe anumite zone ale feţei.