Atenţie la cremele şi loţiunile parfumate!

În  cele mai multe loţiuni de corp,deodorante şi parfumuri se găsesc substanţe care pot fi toxice sarcinii tale,afectând buna dezvoltare a bebeluşului. Chiar dacă nu toate produsele menţionează pe etichetă ce substanţe chimice sunt în compoziţia lor,dacă simţi că un astfel de produs este prea parfumat,renunţă să-l cumperi.

Produsele dedicate înfrumuseţării unghiilor pot fi periculoase

Oja,produsele pentru îndepărtarea ei,tratamentele pentru unghii – toate ar fi bine să fie folosite în spaţii bine aerisite. Potrivit site-ului Bellasugar.com,există studii care arată că femeile însărcinate care lucrează ca manichiuriste sunt predispuse să aibă copii cu malformaţii şi au un risc crescut de a naşte înainte de termen. Chiar dacă sfatul oamenilor de ştiinţă ţi se pare exagerat,este mai bine să fii în siguranţă decât să-ţi pară rău.

Tratamentele acneei sunt indicate după sarcină

Tulburările hormonale care se petrec în decursul celor nouă luni de sarcină îţi pot provoca apariţia acneei. Deşi este tentant să tratezi acneea cu loţiuni sau creme speciale,este mai bine să amâni până în perioada de creştere a bebeluşului,pentru că multe cosmetice împotriva petelor,a acneei şi a îmbătrânirii conţin retinoizi sau acid salicilic,nesigure pentru dezvoltarea fătului. Unele au o doză mare de vitamina A,la fel de periculoasă pentru bebeluşul în formare.