Ingrediente:

  • 6 cartofi mari
  • ulei de măsline
  • 50 gr. unt
  • ½ cană iaurt
  • piper măcinat
  • 1 cană broccoli (fiert)
  • 1 cană pui fiert
  • 5 felii bacon tocat
  • caşcaval ras

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul şi între timp spălăm cartofii,îi ungem cu puţin ulei de măsline şi presărăm un vârf de sare pe suprafaţa acestora. Îi băgăm la cuptor pentru 45 min. până devin fragezi.

Dupa ce îi scoatem de la cuptor,îi tăiem pe lung,astfel încât să putem scoate miezul cartofului,pe care îl punem într-un vas adânc. În acest vas vom adăuga untul,caşcavalul ras şi iaurtul,amestecăm energic până obţinem o compoziţie omogenă şi adăugam sare şi piper după gust.

Aşezăm apoi amestecul înapoi în cojile de cartofi,peste care adăugam broccoli şi pui,apăsând dacă este necesar. Presărăm câteva feliuţe de bacon deasupra şi apoi introducem cartofii umpluţi la cuptor pentru încă 10 min. Preparatul pentru o cină în tihnă alături de cei dragi este gata de a fi savurat!

Info:Pentru un gust tradiţional,îţi recomandăm să foloseşti unt şi caşcaval de la Koliba.