Chiar dacă este ignorat acest lucru,este important pentru sănătatea noastră să ştim cât zahăr conţine fructul nostru preferat,pentru că unele dintre ele au mai mult decât am crede noi.

Iată care este lista celor mai calorice fructe de vară:

1. Struguri

Bogaţi în antioxidanţi şi polifenoli,strugurii ajută şi previn dezvoltarea mai multor forme de cancer,sunt hidratanţi şi delicioşi. Aşadar,150 de gr de struguri conţin 20 de gr de zahăr.

2. Cireşele

Unele dintre cele mai preferate fructe,cireşele sunt delicioase,ajută la reducerea inflamaţiei din organism,sunt bogate în antioxidanţi,şi sunt recomandate persoanelor care suferă de insomnie. O cană de cireşe conţine 16 gr de zahăr.

3. Afinele

O cană de afine conţine 15 gr de zahăr,dar sunt bogate în antioxidanţi,fibre,potasiu şi vitamine. În plus,sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet,dar şi celor care au probleme cu vederea.

4. Piersicile

Piersicile sunt o sursă de fibre,vitamine şi minerale,cum este potasiul,iar o piersică medie conţine până la 13 gr de zahăr.

5. Pepenele galben

Bogat în vitaminele B şi C,potasiu şi cupru,o felie de pepene galben conţine 11 gr de zahăr.

6. Nectarinele

Având beneficii similare cu piersicile,nectarinele sunt bogate în beta-caroten şi vitamina A. O nectarină medie conţine până la 11 gr de zahăr. 

7. Pepenele roşu  

Unul dintre fructele cele mai hidratante din câte există,pepeneleroşu este bogat în vitamine,în special vitamina A,şi licopen. O felie de pepene conţine aproximativ 10 gr de zahăr.

 8. Căpşunile    

Bogate în fibre şi vitamina C,cu proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante,  8 căpşuni medii conţin aproximativ 8 gr de zahăr.

9. Prunele

Acestea sunt delicioase în tarte,sunt scăzute în grăsimi şi bogate în vitamine,în special vitamina C,şi minerale. O prună medie conţine aproximativ 8 gr de zahăr.

10. Murele

Bogate în antioxidanţi,fibre şi vitamina C,o ceaşcă de mure conţine 7 gr de zahăr.

11. Zmeura

Sursă de fibre,acid folic şi magneziu,pe lângă faptul că este delicioasă şi gustul dulce-acrişor,zmeuraeste bogată în antioxidanţi. O cană de zmeură conţine aproximativ 5 gr de zahăr.