Cu toate că stomacul nu poate să descompună gumă în acelaşi mod în care o face cu celelalte produse alimentare,sistemul digestiv îşi continuă activitatea intestinală normal,explică specialiştii. Cu alte cuvinte,guma de mestecat este eliminată prin scaun.

 

Când acest obicei este dăunător

 

Înghiţirea mai multor gume de mestecat într-o perioadă scurtă de timp poate,în cazuri rare,bloca tractul digestive. Blocajul este cel mai probabil atunci când guma este înghiţită împreună cu obiecte străine,cum sunt monede,sau atunci când se ingerează cu alimente nondigestible,cum sunt seminţele de floarea-soarelui. Dar,în afară de aceste scenarii stranii,înghiţirea unei gume de mestecat este inofensivă.

 

Ce conţine guma de mestecat

 

Guma de mestecat conţine materiale,naturale sau sintetice (bază de gumă),conservanţi,arome şi îndulcitori. Organismul poate absorbi îndulcitorii,cum este zahărul,însă tractul digestivuman nu poate digera cauciucul natural.

 

Guma de mestecat şi copiii

 

Copiii nu trebuie să mestece gumă până când nu înţeleg pe deplin importanţa de a nu înghiţi acest aliment. Până la vârsta de 5 ani,majoritatea copiilor conştientizează că guma este diferită de bomboane şi că nu trebuie înghiţită.

 

Când poate face rău

 

Guma de mestecat poate duce la probleme dentare,în special la carii. Cea fără zahăr îndulcit cu sorbitol,de asemenea,provocă diaree,în timp ce guma cu aromă de scorţişoară poate irita mucoasa gurii.