Te-ai întrebat vreodată de ce te-ai balonat după ce ai mâncat un fruct?

Răspunsul este că l-ai mâncat la momentul nepotrivit. Iată ce trebuie să ştii despre fructe.

E bine să mănânci fructe dimineaţa? - Fructele mâncate pe stomacul gol

Potrivit mai multor studii, consumul de fructe pe stomacul gol este cel mai bun lucru pe care-l poţi face. După ce ai mâncat, unele fructe pot provoca balonarea şi alte probleme digestive.

Fructele menţin corpul sănătos

Persoanele care mănâncă fructe pe stomacul gol au pielea mai sănătoasă, părul mai puternic, nivelul de energie creşte, nu se îngraşă şi creierul se menţine sănătos.

E bine să mănânci fructe dimineaţa? - Fructe întregi versus suc

Care crezi că este cea mai bună modalitate de a mânca fructele? Specialiştii spun că fructul mâncat întreg este cel mai sănătos, deoarece astfel nu-şi pierde din valoarea nutritivă. Sucul este şi el recomandat, dar doar atunci când îl prepari chiar tu şi îl bei la micul dejun.

Sucul de fructe natural

Dacă nu îţi place să mănânci fructul întreg ci să-l faci suc, nu-l bea dintr-o dată. Bucură-te de fiecare înghiţitură.

E bine să mănânci fructe dimineaţa? - Fructele cu efect detoxificant

Ai încercat o cură de detoxificare de trei zile în care să mănânci doar fructe? Ei bine, să ştii că funcţionează! Trebuie să faci combinaţia perfectă de fructe şi să nu depăşeşti numărul de calorii consumate.

Absorbţia substanţelor nutritive

De unde îţi dai seama că organismul a asimilat toate substanţele nutritive care se găsesc în fructele consumate? După ce te-ai trezit, bea un pahar cu apă.  După 10-15 minute, mănâncă o porţie de fructe. Astfel corpul va absorbi toţi compuşii nutritivi. Nu mânca niciodată fructe după o masă copioasă. Sistemul digestiv nu va putea să-şi îndeplinească funcţiile, şi tu te vei confrunta cu indigestie sau balonare.

E bine să mănânci fructe dimineaţa? - Fructe după masă?

Ai poftă de un fruct după ce ai mâncat? În mod normal, ar trebui să-l consumi cu două ore înainte sau 2 ore după ce ai terminat de mâncat. Dar aşteaptă 45 de minute, apoi mănâncă fructul.

Citiţi şi: Fructe care te ajută să slăbeşti


Credit foto: www.philnews.ph