Din păcate,niciodată nu vei putea şti cu exactitate ce se află cu adevărat în interiorul sticluţelor tale de parfum. Deoarece formula parfumului intră în categoria de „reţetă secretă",companiile producătoare nu sunt obligate (prin lege) să listeze integral ingredientele folosite. O serie lungă de substanţe chimice toxice,pot apărea astfel,pe cutie ca fiind „esenţe”.

Ftalaţii,parabenii şi policiclicelesunt trei dintre ingredientele dovedite că perturbă organismul la nivel hormonal. Ele afectează producţia şi echilibrul hormonal,iar la femei asta se traduce cu afectarea nivelului de estrogen.

Cercetările arată că moscul sintetic prezintă riscuri de toxicitate;intensifică toxicitatea altor poluanţi,ducând în timp la leziuni celulare.

Studii privind expunerea pe termen lung şi excesivă la aceste ingrediente arată că se poate ajunge la grave probleme de sănătate,inclusiv cancer de sân,demenţă,Alzheimer.

Calitatea unui parfum depinde de calitatea ingredientelor şi cele mai bune sunt întotdeauna ţinute pentru variantele de lux,extrem de fine.

Şi pentru că dintr-o mulţime de motive nu se pot extrage în totalitate esenţele florilor (cum ar fi gardenia) majoritatea parfumurilor conţin molecule artificiale în locul celor naturale.

Prin urmare,un parfum 100% natural trebuie să aibă toate ingredientele naturale:alcool natural din cereale,uleiuri esenţiale şi alte substanţe vegetale. Faptul că un parfum conţine şI ingrediente naturale nu înseamnă mare lucru.

Potrivit cercetătorilor,prin alegerea unui parfum natural sau organic poţi evita posibilele reacţii alergice sau dăunătoare,cauzate de ingredientele chimice. Aceste parfumuri au de obicei o profunzime şi o complexitate,la care ingredientele artificiale nu au cum să ajungă.

Ia aminte şi la uleiurile esenţiale 100% naturale!

Doar pentru că parfumul tău conţine uleiuri esenţiale nu înseamnă că nu poţi dezvolta o iritaţie. Poţi fi alergică la anumite esenţe florale,fără ca tu să ştii,deci ai grijă atunci când testezi un nou produs! Încearcă-l pe o porţiune mică şi vezi cum reacţionează pielea ta!