Încă de când ne naştem şi până murim, organismul se poate confrunta cu mai multe probleme de sănătate, în orice moment. O boală poate afecta o parte a corpului şi aceasta ar putea fi minoră, putând fi tratată cu uşurinţă, în timp ce multe afecţiuni grave se tratează mai greu.

Pentru a preveni bolile, ar trebui să acorzi atenţie simptomelor şi să identifici cauzele, astfel încât să poată fi tratate înainte să fie prea târziu. Cele mai multe afecţiuni au cauze specifice şi, astfel, sunt mai uşor de tratat.

Acum să vorbim despre aciditatea gastrică

Aciditatea gastrică este o afecţiune digestivă în care secreţia de acizi digestivi este mai mult decât normală în intestine, provocând arsuri la stomac. Gaze, indigestie, senzaţie de arsură în piept, durere de stomac, senzaţie de greaţă, constipaţie, etc., sunt toate simptome ale acidităţii. Principala cauză a acidităţii este alimentaţia nesănătoasă. Cu toate acestea, studiile arată că şi stresul poate provoca aciditate.

Cum poate stresul provoca aciditate gastrică?

Stresul a devenit o parte din viaţa noastră. Presiunea de la locul de muncă, examenele din timpul şcolii, problemele financiare, problemele legate de relaţii, toate duc în final la creşterea nivelului de stres, într-un fel sau altul. Acum, după cum probabil ştii deja, stresul poate avea un efect negativ asupra sănătăţii noastre.

Adu-ţi aminte când ai fost ultima dată extrem de stresată. Probabil te-ai confruntat cu durere de cap, oboseală, senzaţie de greaţă. Ei bine, stresul joacă un rol-cheie în dezvoltarea anumitor boli grave, cum sunt cele cardiovasculare, hipertensiune arterială şi chiar cancer! Stresul cauzează eliberarea în organism a unei cantităţi mai mari de cortizol, un hormon care poate cauza anumite afecţiuni.

Un studiu recent publicat în revista „Internal Medicine”, arată că stresul ar putea fi una dintre cauzele majore ale acidităţii, care apare chiar dacă ai un stil de viaţă sănătos. Conform acestui studiu, când o persoană suferă de stres cronic, nivelurile hormonului cortizol din organism pot declanşa producerea de acizi gastrici în exces, provocând aciditate. Aşadar, în concluzie, stresul poate fi una dintre cauzele mai puţin cunoscute ale acidităţii.

Credit foto: www.livestrong.com