Cauzele necunoscute ale deshidratării

1 74490 original jpg jpeg

Corpul tău este 60% format din apă şi trebuie să menţii un echilibru în ceea ce priveşte acest procent. Dacă pierzi până şi 1.5 % din acest procent, rişti să ai probleme de sănătate, să te simţi lipsită de energie.

Este important să cunoşti cauzele acestei deshidratări,fiindcă ele sunt numeroase. Deshidratarea nu este cauzată doar de consumul redus de lichide sau de o zi călduroasă.

Citeşte şi:

3 alimente care previn deshidratarea

Deshidratarea duce la apariţia migrenelor

Diabetul

Persoanele bolnave de diabet,în special cele care nu ştiu că suferă de această boală,sunt predispuse la deshidratare. Când nivelul de zahăr din sânge este ridicat,organismul încearcă să elimine excesul de glucoză prin urină. Dacă suferi de diabet şi simţi o sete continuă sau ai o urinare frecventă,ar fi bine să vorbeşti cu doctorul tău pentru a-ţi stabiliza nivelul de zahăr din sânge.

Menstruaţia

Pe timpul menstruaţiei este indicat să bei mai multă apă decât deobicei,deoarece elimini multe substanţe,iar acest lucru îţi poate cauza deshidratarea.

Dietele cu un conţinut redus de carbohidraţi

Carbohidraţii se află la un loc cu lichidele în organismul tău. Atunci când elimini carbohidraţii din organism,elimini şi apa,lucru care duce la deshidratare. Pe timpul dietei încearcă să îţi asiguri porţia necesară de carbohidraţi,consumând fulgi de ovăz sau orez brun.

Stresul

Când eşti stresată,elimini mai multe lichide din corp,de aceea asigură-te că bei suficientă apă.

Sarcina

Sarcina îţi poate influenţa necesitatea lichidelor din corp. Când eşti însărcinată trebuie să bei mai multă apă. Stările de ameţeală sau greaţa pot fi simptomele unei deshidratări şi este recomandat să vorbeşti cu medicul despre ele.

Înaintarea în vârstă

Pe măsură ce înaintezi în vârstă,organismul nu mai poate conserva apa la fel de bine. Ţine o sticlă cu apă mereu lângă tine pentru a te asigura că îţi bei cantitatea zilnică necesară.