Previne îmbătrânirea prematură

Iaurtul conţine acid lactic,care hidratează pielea în profunzime,lăsând-o catifelată. Astfel vei preveni uscarea ei,ceea ce va duce la apariţia liniilor fine,sau mai rău,a ridurilor. Acidul lactic înmoaie pielea moartă şi şi facilitează îndepărtarea ei dintre pori. Astfel tenul va fi vizibil mai tânăr. Îţi poţi face singură o mască exfoliantă,care va preveni îmbătrânirea pielii,dacă aplici pe ten un strat de iaurt simplu,cât mai gras. Lasă-l să acţioneze 20 de minute,după care îndepărtează-l cu apă călduţă.


Citeşte şi:

De ce este bine să mănânci iaurt probiotic

Află ce mască de faţă ţi se potriveşte


Combate acneea

Tenul cu tendinţă de îngrăşare este cel mai predispus la apariţia acnnei. Iaurtul nu are doar proprietăţi antibacteriene,dar curăţă tenul în profunzime,prevenind înfundarea şi inflamarea porilor,principala cauză a apariţiei coşurilor. În plus,este bogat în zinc,un mineral care grăbeşte vindecarea şi regenerarea pielii. Pentru a beneficia de toate proprietăţile anti-acneice ale acestui aliment,masează zonele cu probleme cu iaurt şi lasă-l să acţioneze 30 de minute,după care îndepărtează-l cu apă caldă.

Îndepărtează petele de pe piele

Fie că este vorba de petele apărute în urma expunerii prelungite la soare sau a celor ce-şi fac simţită prezenţa odată cu înaintarea în vârstă,iaurtul le reduce intensitatea. Tot ce trebuie să faci este să aplici iaurt pe zonele afectate,să aştepţi 40 de minute şi să clăteşti. Repetă tratamentul de cel puţin de 2-3 ori pe săptămână,până ce petele se decolorează.