Ceapa roşie ajută la vindecarea astmului.

Atunci când e vorba de culoare,ceapa este de două soiuri:albă şi roşie.

Ceapa roşie este o sursă de antioxidanţi şi este cunoscută pentru proprietăţile antiinflamatorii pe care le conţine. Prin urmare,este una dintre cele mai bune ingrediente naturale pentru tratarea astmului. Bogată în compuşi de vitamina C şi sulf,ceapa mai este cunoscută pentru proprietăţile antibacteriene şi antivirale pe care le posedă.

Citeşte şi:Importanţa alimentaţiei pentru astmatici

Mai mulţi cercetători care au studiat ceapa au ajuns la concluzia că compuşii activi de sulf găsiţi în ceapă sunt cei mai buni antiinflamatori. Pe lângă aceasta,ceapa,în special cea roşie conţine compuşi antioxidanţi sub formă de flavonoizi,care ajută la tratarea alergiilor,cum este astmul.

Iată cum să foloseşti ceapa pentru tratarea astmului:

Ai nevoie de:

-jumătate de kilogram de ceapă roşie
-300 de grame de zahăr brun
-6-8 linguri de miere
-sucul de la două lămâi
-5-6 pahare de apă

Mod de preparare:

Pune într-o oală la focmic zahărul şi lasă-l până se topeşte. Adaugi peste el ceapa tocată şi amesteci,apoi adaugi apa. Le laşi să fiarbă până apa devine o treime din cantitatea pusă. O laşi la răcit şi apoi adaugi sucul de la lămâi şi mierea. Torni amestecul obţinut într-un borcan de sticlă şi-l laşi peste noapte.

Citeşte şi:Ce surse din casă declanşează alergiile şi astmul

Cum se ia:

Se ia câte o lingură. În cazul în care cel care suferă de astm este copil,trebuie să i se dea înainte de fiecare masă până în momenul în care nu mai are simptome. Sau,poate fi mâncată la fiecare masă ceapă crudă sau fiartă.

Sursă+credit foto:boldsky.com