1. Beneficiile propolisului - De ajutor în caz de pneumonie

Mai multe studii au arătat că propolisul este un antibiotic natural extrem de eficient,deoarece distruge circa 30 de tipuri de virusuri. Dacă suferi de pneumonie ori de infecţii urinare,apelează cu încredere la  tincture de propolis.

Ca să o prepari,pui 100 de grame de propolis mărunţit în 250 de ml de alcool de 60 de grade şi laşi la macerat,timp o săptămână. Se administrează de trei ori pe zi,câte o linguriţă într-un pahar cu apă.

2. Stimulează imunitatea

Dacă urmezi o cură cu propolis,creşti capacitatea organismului de a lupta cu bacteriilesau cu virusurile. Acest lucru se datorează conţinutului bogat de antioxidanţi şi de vitamine. Este indicat să ţii cura timp de o lună.

3. Beneficiile propolisului - Eficient în tratarea ulcerului

Dacă suferi de gastrită sau de ulcer gastro-duodenal,este indicat să urmezi şi un tratament cu tinctură de propolis. Aceasta ajută la vindecarea mucoasei stomacului şi reduce aciditatea.

Trebuie să iei 15 picături de propolis cu 15-20 de minute înainte de prânz şi alte 15 picături cu 15-20 de minute înainte de cină. Cura poate fi ţinută pentru o perioadă de trei luni de zile,dar nu mai puţin de o lună.

4. Te scapă de acnee

O cremă pe bază de propolis este indicată în cazul celor care suferă de acnee. Propolisul este cunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatoare,antibacteriene şi cicatrizante. Totodată,emulsiile cu propolis pot fi utilizate şi ca adjuvant în tratamentul dermatitelor şi al eczemelor.


Citeşte şi:

Leacuri dulci cu miere

Trucuri pentru a trata acneea tenului sensibil


5. Beneficiile propolisului - Eficient în caz de herpes

Unguentul pe bază de propolis este foarte eficient în tratarea erupţiilor cauzate de herpes. În urma studiilor,s-a constatat că pacienţii care au folosit acest remediu,în completarea tratamentului recomandat de medic,au scăpat mai repede de erupţii decât pacienţii care nu au apelat la o cremă cu propolis.

6. Atenţie la administrare

Produsele pe bază de propolis nu sunt recomandate celor care suferă de alergii la orice alte produse apicole,cum ar fi mierea de albine. Totodată,nu este recomandat celor care suferă de astm,femeilor însărcinate şi celor care alăptează.