Tradiţia spune că în noaptea de Anul Nou trebuie să porţi îmbrăcăminte nouă. Obiectul nou pe care il porti va ajuta Anul-nou sa-l învinga pe cel vechi si toate necazurile ţi dezamăgirile pe care le-ai înfruntat se vor topi ca un fum, iar cel nou va putea aduce sănătate, fericire şi noroc.

Roşul se înscrie în superstiţia clasică şi foarte amuzantă conform căreia, dacă vrei să îţi găseşti alesul în anul următor, trebuie să porţi lenjerie intimă în această nuanţă. La asta subscriu spaniolii şi mexicanii. În România, se crede că pur şi simplu aduce noroc în anul viitor. 

Galbenul, asociat tot cu lenjeria intimă, aduce noroc în dragoste latinilor din Ecuador şi Venezuela şi bani cu nemiluita mexicanilor şi brazilienilor. 

Portocaliul este culoarea care le îmbină – şi la propriu, şi la figurat – pe cele două de mai sus. Nuanţa este foarte potrivită pentru a fi purtată inclusiv la vedere, sub forma unui top finuţ sau a unei eşarfe chic. 

În Filipine, se poartă haine cu imprimeuri circulare – buline, picăţele, cercuri – pentru că se consideră că atrag bunăstarea şi norocul. 

Se spune că verdele îţi aduce sănătate. Însă pentru ca energiile pozitive să se reverse abundent, e bine să asociezi verdele cu alb. 


Sursă: femeia.ro