Totuşi,nu este necesar să renunţam la niciuna dintre mese,ci să introducem în alimentaţie produse care conţin minerale şi nutrienţi necesari funcţionării optime ale organismului.

Aflăm de la Dr. Şerban Damian,expert al campaniei “Mousse şi suc 100% – aici sunt vitaminele isteţe”,ce alimente sunt recomandate în perioada călduroasă şi ce beneficii aduc organsimului.

Citeşte şi:Cum să-ţi protejezi inima printr-o alimentaţie echilibrată

Consumaţi mai multe fructe şi legume de sezon

O alimentaţie adecvată trebuie să includă fructe şi legume de sezon,proaspete. În această perioadă,fructele şi legumele se găsesc deja pe piaţa. Este esenţial să profităm de apariţia lor,deoarece în sezonul rece organismul nu a putut beneficia de un aport ridicat de vitamine şi minerale.

„Sezonul căluros aduce în prima fază verdeţuri precum leuşteanul,loboda,spanacul,salata,usturoiul şi ceapa verde,mărarul sau urzicile. Verdeţurile stimulează detoxificarea naturală a organismului,şi sunt o sursă excelentă de vitamine. De exemplu,salata verde este bogată în fibre,minerale sau vitamine şi contribuie la stimularea digestiei şi al tranzitului intestinal. Celelalte verdeţuri sunt pline de fibre şi minerale şi este recomandat să se consume în formă naturală pentru a nu-şi pierde proprietăţile”,menţionează Şerban Damian,medic de familie şi nutriţionist sportiv acreditat CIO,expert în cadrul campaniei „Mousse şi suc 100%-aici sunt vitaminele isteţe!”

Pe lângă consumul de verdeţuri şi legume,organismul are nevoie şi de fructe în această perioadă. Chiar dacă vor apărea treptat,este indicat să le consumăm. Caisele,fructele de pădure şi merele,sunt doar câteva dintre fructele ce pot fi găsite pe piaţă.

„Merele sunt bogate în vitamina C,un antioxidant natural care se găsesc mai multe fructe delicioase. Caisele sunt,de asemenea,recomandate pentru sănătatea inimii,în primul rând pentru că conţin betacaroten,care scade colesterolul. În al doilea rând,sunt bogate în substanţe nutritive,iar consumul lor contribuie la eliminarea toxinelor şi la combaterea oboselii”,adaugă Şerban Damian.  

Specialiştii şi nutriţioniştii recomandă consumul a 5 porţii de fructe şi legume pe zi. Una dintre porţii poate fi înlocuită cu un suc de 100% sau cu un mousse de legume. În plus,consumul de sucuri de fructe şi legume sau de mousse-uri aduce microelemente necesare organismului.