Certurile duc la 5 kg în plus pe an

 

Stresul vine să se adauge lipsei de exerciţiu fizic sau vieţii sedentare,când vine vorba de kilogramele în plus. Şi,dacă nu mai încapi în blugii mulaţi,poate de vină e şi relaţia pe care o ai cu cei din jur.

Un studiu american recent,certurile dese cu partenerul de viaţă duce la creştere în greutate. Cercetătorii de la Unviersitatea din Ohio au demonstrat că o relaţie agitată în familie poate duce creşteri anuale în greutate de 5 kg.

 

 

Certurile cu partenerul duc la stocarea grăsimilor

 

Studiul a avut drept subiecţi 43 de cupluri sănătoase,cu vârste între 24 şi 61,partenerii fiind căsătoriţi de cel puţin 3 ani. A fost măsurat consumul energetic al partenerilor cuplului,când erau abordate subiecte conflictuale.  S-a observat că,după mesele principale,partenerii „nervoşi” tind să aibe niveluri mai ridicate de insulină,ceea ce contribuie la stocarea grăsimilor. În plus,mai înregistrează şi valori de vârf ale trigliceridelor.

 

 

Certurile cu partenerul afecteză şi inima

 

Aceste rezultate vin că confirme rezultatele unui studiu anterior,care arată că femeile mai stresate de certurile cu partenerul prezintă o încetinire a metabolismului şi scad,în medie,100 de calorii mai puţin pe zi.

Cercetătorii mai spun că certurile casnice nu prejudiciază doar silueta,ci pot afecta şi buna funcţionare a inimii. Prin urmare,evită să te cerţi cu alesul inimii – măcar la ora mesei.