Ce înseamnă asteopatia şi ce consecinţe are:

Asteopatia se manifestă prin scăderea capacităţii funcţionale a ochiului din cauza muşchilor oculari,a obosirii nervului optic sau datorită unor deficienţe ale retinei.

Complicaţiile apar atunci când problema persistă pe o perioadă lungă de timp. Dar aproape toate aceste complicaţii au efecte pe termen lung şi pot provoca leziuni grave ale ochilor.

Lucrarea la un calculator sau laptop pentru o perioadă lungă de timp şi în fiecare zi fără nicio protecţie va avea ca rezultat oboseala oculară. Acest lucru cauzează presiune pe muşchii ochilor,producând iritaţia şi durere.

Oboseala musculară afectează nivelul de energie,care va scădea treptat. Chiar dacă este considerată o problemă minoră,trebuie prevenită şi tratată la timp. Atunci când nu sunt oferite îngrijirilenecesare,consecinţele sunt destul de serioase.

Atunci când ochii sunt tensionaţi după mai multe ore în care au fost suprasolicitaţi,vei începe să suferi de iritaţie,de ochi uscaţi şi roşii,de dureri de spate,de gât,de vedere înceţoşată sau vedere dublă.

Pentru a reduce aceste riscuri,trebuie să lărgeşti spaţiul dintre tine şi calculator,lumina să fie bună,să-i reduci luminozitatea ecranului.

La muncă este foarte important să te concentrezi şi să fii atentăla ceea ce lucrezi pe calculator. Dar trebuie să iei pauze dese pentru ca ochii să se odihnească. Astfel vei fi mult mai eficientă,în timp ce ai grijă şi de sănătatea ochilor.

Mai mult decât atât,dacă niciun efort nu reduce oboseala oculară,este recomandat să se meargă la un medic de specialitate pentru a lua măsurile de precauţie din timp.

Credit foto:www.boldsky.com