Femeile sunt tot mai preocupate de aspectul sprâncenelor, iar noile tehnici de machiaj semipermanent le încurajează să-şi pună în valoare ochii. Saloanele de înfrumuseţare sunt pline de doamne şi domnişoare care se programează pentru pensat, colorat sau tatuat sprâncene. Înainte de a da curs tendinţelor, ar trebui să stabilim, totuşi, ce ni se potriveşte.

Fii atentă la conformaţia feţei

În încercarea de a copia vedetele, se întâmplă să dai greş pentru că nu ai luat în calcul cel mai important aspect: forma feţei tale. Dacă ai chipul rotund, dă-le o formă arcuită sprâncenelor, lucru care va alungi, vizual, trăsăturile. Dacă ai faţa prelungă, mizează pe sprâncene drepte. Nu încerca să obţii o arcadă foarte înaltă, pentru că rişti să obţii sprâncene foarte subţiri şi scurte care nu te vor avantaja. Pentru femeile cu forma feţei pătrată, ideale ar fi sprâncenele rotunjite, în formă de virgulă. 

Învaţă să te pensezi corect

Ca să îţi dai seama cât anume trebuie să iei din lungime, fă următorul test: pune un creion de-a lungul nasului, perpendicular cu colţul intern al ochiului. Acesta va reprezenta punctul de la care trebuie să pornească sprânceana. Apoi aşează unul oblic, astfel încât să vină în prelungirea colţului exterior al ochiului, pentru a afla unde trebuie să se termine sprânceana. Pensează tot ce iese în afara acestei măsurători. Iar ca să găseşti punctul de start al arcuirii, trebuie să trasezi o linie imaginară ce traversează irisul.

Evită cele mai comune greşeli

Dacă în anii ’90 sprâncenele se limitau la o linie trasată deasupra ochilor, à la Greta Garbo,  după 2010 se observă o predilecţie pentru sprâncenele groase şi pentru un aspect mai natural. Prin urmare, evită să-ţi epilezi sprâncenele ca mai apoi să-ţi desenezi altele, crezând că este un truc la modă. Iar dacă ai sprâncenele groase şi închise la culoare, nu insista să le mai conturezi cu creionul, rişti să obţii un aspect vulgar. Nu le vopsi într-o nuanţă închisă dacă părul tău este deschis la culoare. Poţi folosi un creion special pentru sprâncene ca să umpli golurile, într-o nuanţă apropiată de cea naturală.

Sfat Click! pentru femei

•    Pensează-te după o baie caldă, când porii sunt deschişi. Ai grijă ca penseta să fie dezinfectată.
•    Foloseşte o oglindă normală şi nu una care măreşte. În caz contrar, s-ar putea să-ţi subţiezi prea mult sprâncenele.

Atelierul de frumuseţe

•    Pentru a crea efectul de ochi mari, foloseşte creion negru doar pe linia genelor de sus şi un creion deschis pe linia de jos. Alege un dermatograf  alb cu efect iluminator.
•    În ziua în care ai programată o epilare cu ceară, evită să bei cafea sau să consumi alimente care reţin apa în organism. Cafeina, sarea, alcoolul sensibilizează pielea.
•    Ca să ai sprâncene mai groase, foloseşte gel de aloe vera. Vitaminele şi mineralele pe care le conţine stimulează creşterea firelor de păr.
•    Pentru a intensifica regenerarea podoabei capilare, aplică pe scalp tinctură de ardei iute, pe care o găseşti în orice plafar. Diluată cu puţină apă şi aplicată la rădăcina părului, va determina o mai bună circulaţie sanguină, stimulând creşterea.